2024. március 3., vasárnap

Előolvasás: Farkas Anett: Bármi áron

Szeretném megköszönni a bizalmat Farkas Anett írónőnek és azt, hogy ismét az előolvasója lehettem a hamarosan megjelenő, Bármi áron című pszicho-thrillerének. Ez a regénye sokkal több, mint az eddigiek, mert mélyebb és érzelemdúsabb, elgondolkodtatóbb. Te mit csinálnál, ha őrültnek nyilvánítanának?

Farkas Anett:
Bármi áron

Tartalom:

Könnyű álmot hozzon az éj …
Ismered azt az érzést, amikor nagyon akarsz valamit, és ölni tudnál érte?
Felkavaró, hátborzongató történet egy fiatal lány kétségbeesett küzdelméről.
Gréta 19 évesen válik édesanyává, életerős kisfiúnak ad életet. Másnap az orvosok mégis azzal a hírrel állítanak be hozzá, hogy az éjjel egy halott kislányt hozott a világra.
Gréta hiába állítja az igazát, mindenki ellene fordul. Zárt osztályra kerül, elvágják a külvilágtól.
Évekkel később a Dunai nyaralóházban különös események kezdődnek.
Vajon a véletlen műve lenne, vagy valakinek a bosszúja irányította erre a helyre:
Az ügyvédet
Az ügyészt
A rendőrt
Az orvost
A szülésznőt
A közös múlt sötét titkokat rejt. Amikor veszélyes repedések jelennek meg a célpontok tökéletes jövőképén, mindannyian rádöbbennek, a saját érdekükben szembe kell nézniük múltbeli tetteikkel.

Véleményem:

Most jelenleg úgy érzem, hogyha csillagozni kellene, nem tudnám, mert még mindig kavarognak bennem az érzések, így napokkal az olvasás után. Ez a történet a hangulatomra rányomta a bélyeget, elgondolkoztatott. Anett most olyan témát boncolgat, amit szerintem magában az ember sosem tud feldolgozni. Ez pedig az, ha egy anyától elszakítják a gyermekét.

A krimi mellett az írónő ezúttal a pszicho-thriller irányába fordult, ami szintén nem áll tőle távol. Ahogy már megszokhattuk tőle, szókimondó oldala itt is megmutatkozik, de viszont a humoros és enyhén romantikus lelkét is belevitte. Gréta története nem egy leányálom. Komolyan mondom, nagyon sajnáltam a főszereplőt. A mosolyok mellett sokszor a szívem is összeszorult. Sőt voltak részek, ahol bőgtem, mint egy csecsemő. Anett ezt a történetét nagyon érzelmesen írta meg.

Látni benne azt, hogy ő mit érezne az adott esetben. És komolyan mondom, hogy aki ezt a történetet elolvassa, utána átöleli a gyermekét, és hálát az az égnek, hogy vele lehet.

Viszont szerintem ez a történet nem csak a bosszúról szól, mit sokan hisznek, vagy arról, hogy egy anya keresi a gyermekét. Persze ez is benne van, de sokkal-sokkal mélyebb.

Mondjuk, mit tennél te akkor, ha elvennék tőled a gyermeked? Mit tennél meg a családért vagy a kistestvéredért, aki csak benned bízik? Mennyit ér meg a bosszú? Meddig reménykedhet egy anya, és mennyit egy szív? Hogy tud megküzdeni egy nő az előítéletekkel?

Ez a történet még a 90-es években kezdődik és a 2000-es évek elején záródik be. 15 évet ölel körbe.

Megmutatja a küzdelmet, a reménytelenséget, a bosszú iránti vágyat és mindazt, amiről álmodni se merünk. De hogy pontosan mi szerepe van a történetbe egy ügyvédnek, egy ügyésznek, egy rendőrnek, egy orvosnak és egy szülésznőnek, az kiderül a történetből. De a legérdekesebb az, hogy mi kapcsolja őket össze? Mit követtek el a múltban? Mi az a sötét titok, amiért ők egy helyre kerülnek, és ezt miért érdemlik meg?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...