2024. március 1., péntek

Elena Honoria: Lélekszilánkok

Szeretném megköszönni Elena Honoria írónőnek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy a tavaly ősszel megjelent Lélekszilánkok című könyvét elolvashattam. Ez a novellás és verses kötet tele van érzelmekkel és hétköznapi problémákkal. Olyan kapcsolatokat mutat be, amik sajnos elég gyakoriak.

Elena Honoria:
Lélekszilánkok


Tartalom:

Szerelmek, melyek rabul ejtenek. Körbefonnak lágy selyemszálakkal. Simogatnak, mélyen lelkünkbe ivódnak. Azt hisszük, örökké tart ez az érzés. Azt hisszük, mindig így lesz, hogy szárnyalunk és boldogok leszünk örökkön örökké…

…aztán felébredünk. Négy történet, négy szerelem, melyek a párkapcsolat szövevényes útjain próbálják leküzdeni az élet akadályait. Vajon sikerül? Menthető, az ami egykoron szenvedélyes szerelem volt, vagy minden csak szemfényvesztés?

Véleményem:

Vannak olyan könyvek vagy történetek, amelyek érzelmileg ki tudják facsarni az ember. Na most Elena Honoria írónő eme novellás kötetével ezt zseniálisan sikerült kiviteleznie. Bárhol is olvastam rengetegszer elsírtam magam, mert bele tudtam élni a szereplők életébe magam. 4 novella szerepel a könyvben 4 különböző párkapcsolati problémát taglalva. És szinte mindegyik történet végén van egy vers, amely remekül leírja a történet hangulatát.

Nekem személy szerint továbbra is a Cukorfalat című novella a kedvencem. De talán azért, mert az volt az első kisregény, amit az írónőtől olvastam.

Az írónő kész hullámvasút elé állítja az olvasót. Ezt a kötetet csak a négy fal között ajánlatos olvasni. Mert azonkívül, hogy érzelmeket vált ki az olvasóból, még magába is szippant. Minden történet végén az olvasó akaratlanul is elmereng azon, hogy vajon ő is így döntött volna? Mikor van az a pont, amikor elég és mikor lehet újrakezdeni? Vele vagy inkább nélküle? Mennyire lehet ártalmas a gyermekeknek hosszútávon az, ha a szülők nem jönnek ki egymással? Mi a fontosabb, a magunk nyugalma és boldogsága vagy a társadalmi elvárásoknak megfelelni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatjuk meg a választ, ha figyelmesen elolvassuk. Minden történet más, minden kapcsolat más, és éppen ezért szép vagy szörnyű. Viszont mindben ott a remény az újrakezdéshez. A remény, amire mindenkinek nagy szüksége van.

Az írónő a megszokott stílusában írja le a dolgokat. Komoly témákat boncolgat továbbra is, ennek ellenére gyorsan olvasható. Viszont érdemes minden írásán elgondolkozni eme kötetben. Engem visszarepített a múltba. Tudtán kívül segítséget nyújtott megérteni és feldolgozni bizonyos élethelyzeteket. Szívből ajánlom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...