2023. február 25., szombat

Egy csésze kávé Budai Rolandnéval

A mai napon elindítottam egy új rovatot, amelynek címe Egy csésze kávé. Ebbe a rovatba beszélgetésekről és tapasztalatokról szeretnék nektek mesélni. Sok íróval vagyok napi kapcsolatban és úgy gondoltam, az olvasóknak is meg kell ismerniük őket, nem csak úgy mint írót, hanem mint embert.

Első alanyom Budai Rolandné, akinek eddig egy megjelent mesekönyve van, amelyet kisfia ihletett. Ez nem más, mint Vitéz és Gina szívhez szóló küldetése.
A könyvet jelenleg csak az írónőnél vásárolhatjátok meg.

Budai Rolandné személyében egy érdekes és humoros embert ismertem meg. Facebookon nem csak az írói de a magánprofilját is követem, amelyben sok érdekességet árul el. Rövid humoros videókat készít, amelyben betekintést enged a mindennapjaiba. Személyes kedvencem a két manó kalandjai.
Néha-néha szoktunk beszélgetni, és olyankor sok érdekességet mesélt el. Ilyen volt az is, amikor elmesélte, hogy hogyan avatták vitézzé a kisfiát, aki az egyik legfiatalabb vitéz Magyarországon. Ami manapság tiszteletre méltó, hiszen ezzel is része egy olyan világnak amely lassan a homályba vész.
Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy képzeljem el, az egyik vitéz megkérte őt, hogy írja meg a memoárját. Amelyet el is fogadott és meg is írt. Ezzel is tisztelegve az ősi hagyomány előtt. Mert valljuk be, a vitézség manapság nem egy szokványos hagyomány. Hiszen történelme van.
Reméljük ez a könyv egyszer sok ember könyvespolcának éke lesz.


Sőt elmesélte azt is, hogy őt az írás kikapcsolja. Így egyre több novellát ír pályázatokra. Emellett vannak elkezdett és megírt történetei is. Színesen próbál mozogni ezen a göröngyös és rögös úton.
Jelenleg nemrég fejezett be egy szerelmes regényt is. Amelyhez kiadót keres.

Az írónő nemrég befejezett regényének borítója

Most egy új regényen dolgozik, amelyiket szintén Vitéz nevű kisfia ihletett meg. De ez nem meseregény lesz, hanem egy kicsit önéletrajzi ihletésű. Hiszen fia nagy kedvence Terenc Hill, aki szintén nagy szerepet kap majd a regényben. Itt mesél majd nekünk arról, hogy kisfia mennyire is szereti a színészt, aki példaképpé vált a szemében.
Szerintem nem csak őneki, hanem rengeteg embernek. Hiszen rengeteg generáció nőtt fel a filmjein. Sokan már ha a nevét is meghallják számtalan filmet, sorozatot fel tudnak sorolni, amelyben ő szerepel.
Budai Rolandné kisfia és példaképe

Ahogy a terveket visszaolvasva nézem, rengetegszer találkozhatunk majd az írónő nevével.

Tavaly a covid után kezdett el járni könyvbemutatókra is az írónő, hogy saját magát reklámozza.

Kicsit kikérdeztem még arról is, az írónőt, hogy mit szólt a családja ahhoz, hogy ír. Ő azt válaszolta nekem rá, hogy büszkék rá, és van olyan szerencsés, hogy hagyják is írni. De számára a család mégis a minden. Így az időt nem tőlük veszi el, hanem inkább nekik adja, és akkor ír mikor egyedül van.

Sőt beszélgetünk olyan sok minden másról is. Hiszen nem csak az írás és az olvasás van, ami összeköti az embert. De ez egy biztos pont. Ahogy őt, engem is érdekel a történelem és a hagyományőrzés. Így gyakran járnak eseményekre, ahová a fiát is szívesen viszi magával, szélesítve a tudását.

Látjátok, az író nem csak egy személy, aki ír. Hanem ahogy Budai Rolandnénál is bebizonyosult, hogy anya, feleség és nő is egyben. Akinek vannak álmai és vágyai. Aki a szíve mélyén örök gyermek marad, ebben a kegyetlen világban.
Kíváncsian várom, hogy a jövőben mivel lep majd meg minket olvasókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...