2023. augusztus 22., kedd

Előolvasás: Sky S. T. Emily I. ( Asperg család I.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek a lehetőséget, hogy még megjelenés előtt lehetőséget adott elolvasni, a hamarosan megjelenő családregény sorozatának az első részét, amely az Emily I. (Asperg család I.) címet viseli. Ez a családregény tele van fordulattal, ármánnyal, titokkal. De van egy nagyon fontos mondanivalója is, amit sajnos manapság sok család elfelejt, és sok embernek jelent egyre kevesebbet, ez pedig a családi szeretet, összetartozás és megbocsájtás.

Sky S. T.
Emily
(Asperg család I.)

Tartalom:

Az Asperg család egy több mint száz évet felölelő családregény. A családalapító Apollónia Ausztriában látta meg a napvilágot egy gróf és egy cseléd balkézről született gyermekeként. Világháborúk és gazdasági válságok közepette alapozta meg a vagyonát merészséggel és okossággal. Emily az ő elsőszülött unokája, vele indul a sorozat. A történet a mában játszódik, de visszaemlékezések teszik kerekké a történetet. Szerelem, érdek, árulás, sok-sok humor és néhány könnycsepp – ez az Asperg család és az Emily első kötete.

Vélemény:

Ez a történet magába foglalja a család fogalmát tágabb és szűkebb értelemben is. Hiszen nem csak azt mutatja be, hogy milyen egy tökéletes családi élet. Az Asperg család első részében, Emilyt ismerhetjük meg, a család legfiatalabb, mégis legerősebb női tagját a triumvirátusból.

Amikor elkezdtem olvasni a sztorit, az volt az első reakcióm, hogy jesszusom, mennyi karakter, hogyan fogja az írónő megírni úgy a regényt, hogy nem keveredik bele.

De megoldotta és nem is akárhogyan. Legnagyobb meglepetésre egy szépen felépített családi történetet kaptam, amelyben a benne szereplő éppen aktuális szereplőket mutatja be az írónő.

Viszont számomra így nem lett zavaró a sok szereplő. Gördülékenyen és könnyen olvasható történet.

Tetszett, hogy a múlt és a jelen kapcsolódik egymáshoz.

Vannak benne ugyan olyan dolgok, amelyeket a társadalom elítélne, viszont már a 21. században élünk és elfogadónak kell lenni.

Sokszor úgy érzem, hogy nem tudják megbecsülni az emberek azt, amijük van, és erre a legjobb példa ez a regény is. Mert ha figyelmesen olvas az ember, nem minden az, aminek látszik, és nem mindenki az, akinek hisszük. De ez majd később úgy is kiderül.

Az Asperg család mindennapjai nem egyszerűek, hiszen sok titkot rejtenek.

Viszont azt meg kell mondanom, hogy kevés olyan történet van, ahol nem a férfiak a családfők, hanem a nők. Annyira tetszett, hogy az írónő próbálja a nőket bemutatni egy olyan világba, amiben a nők inkább háziasszonyok, mint üzletasszonyok. Itt értem az 1900 évek első felét.

Azt, amikor ez a család megszületett, és egy erős nő Apollónia állt a család élére. Érdekes, hogy a családban inkább a női tagokat ruházza fel hatalommal és hozzáértéssel, tetszik.

Bár az Emily első részében már egy férfi áll a család élére, aki nem más, mint Emily első unokája, Kenneth. De őt is a Triumvirátus női tagjai választották ki, vagyis az alapítótag, Apollónia.

Ami érdekessé teszi ezt a családi regénysorozatot, az az összetartás, a szeretet és az együttérzés. De mi történik akkor, amikor egy súlyos titokra derül fény? Kit lehet hibáztatni és kit sajnálni? Ki az irányító és ki az irányított? Mindenre fény fog derülni szépen lassan.

Viszont ez a regény függővéges, éppen ezért azoknak ajánlom, akiket ez nem zavar és szeretik a családregényeket.

A szeretetet nem a kor határozza meg, hanem a szív. Mindegy hány éves vagy, a család, ha összetartó és szerető, mindig melletted áll, történjen bármi. Hozz bármilyen rossz döntést vagy jót, az akkor is a Te döntésed marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...