2024. január 13., szombat

Robin O’Wrightly: Második esély

Még karácsony előtt volt szerencsém elolvasni Robin O’Wrightly: Második esély című kisregényét az írónő jóvoltából. Amiért hálás vagyok neki, és nagyon szépen köszönöm a bizalmát, és azt is, hogy megírta ezt a történetet. Hiszen nem most olvastam tőle először, de ez a második regénye, amely ennyire szíven ütött.


Robin O’Wrightly
Második esély


Tartalom:

Tökéletes kikapcsolódás egy tökéletlen világban. Vajon hányszor és mire kaphatunk második esélyt az életben? És ha megkapjuk, el tudjuk-e fogadni fenntartások nélkül?
Helen két kisgyermekével magára marad a második világháború Amerikájában, amikor a férje, Joshua nyomtalanul eltűnik a fronton.
Vajon segíti-e őket a jósorsuk? Érdemes-e kitartani a szeretett férfi emléke mellett? Mit bír ki egy asszony szíve, ha a halottnak hitt családapa újra felbukkan és súlyosabb titkokat hoz magával, mint amit más elviselni képes? Meddig megy el az igaz szerelem ereje?
Robin O’Wrightly kis novellája az emberi esendőség fölött aratható győzelem reményét és a szeretet örök üzenetét hirdeti, az írónőtől megszokott, váratlan és tabudöntögető cselekménybeli fordulattal együtt.
Ha karácsonykor ér ez a történet, akkor kuckózz be a fotelba a fa mellé, és olvass egy jót!

Véleményem:

Nem lehetek elég hálás az írónőnek, hogy ismét ennyire szívbemarkoló történettel kápráztatta el az olvasóit. Első regénye, amely szívemig hatolt az az Emlékkönny volt. Az az első világháborút és a Trianont mutatta be a saját családja megélt nehézségei által. Most ez a történet pár évvel később játszódik a második világháború után.

Egy család küzdelmes mindennapjait mutatja be. Főleg egy anyáét, aki három gyermekét nevelve próbálja túlélni a mindennapok nehézségeit. Mindennap várja haza a férjét, mivel szíve mélyén érzi, hogy csak eltűnt, de nem halt meg a fronton.

Mígnem évekkel később meg nem érkezik a várva várt személy. De vajon valóban ő az? Mennyire viselték meg őt a történtek? Vajon milyen titkokat hozott magával a frontvonalról.

Robin könnyed érthető stílusban írja meg a regényeket, ezt is. A történet csak úgy pörög. Az események szépen egymás után következnek.

A lényeg, hogy ennek a történetnek a mondanivalója sok ember gondolkozásmódját megváltoztathatja. Sőt el is gondolkoztatja. Vajon te mit tennél, amikor kiderül az igazság? Elfogadnád azt, és tovább lépnél, vagy új életet kezdenél, de egyedül? Vajon vannak megbocsájtható hazugságok vagy csak hazugságok léteznek?

Ez a történet tele van meglepetéssel és nem várt fordulattal. Szívesen olvastam volna még tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...