2023. március 23., csütörtök

Borsa Brown: Az arab lánya I. (Az Arab III.)

Most Borsa Brown: Az Arab lánya I. részéről (Az Arab III.) hoztam el a véleményem a magazin részére. Ez a rész bemutatja azt, hogy egy apa mennyit küzd azért, hogy a kislányát, aki alig múlt egy éves, elfogadtassa a saját világával.

Borsa Brown:
Az Arab lánya I.
(Az Arab III.)
Tartalom:

Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?

A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.

Véleményem:
5/5

Ez a rész tetszett eddig talán a legeslegjobban, mert megmutatja egy apa küzdelmét a lányáért, akit először a saját családja sem akar elfogadni, mert törvényen kívüli. De mit csináljon egy apa abban a helyzetben, amikor a gyermeke elveszti az édesanyját egy baleset során? Hagyja talán magára vagy az alkoholizmussal szenvedő nagyapjára, illetve a drogfogyasztó nagybátyjára? Gamal al-Szudairi elveti ezt az ötletet, és magával viszi Annát Szaúd-Arábiába, ami a kicsi hercegnő új otthona lesz.

Ez a rész az elfogadásról, az újrakezdésről, a meglepetésekről szól. Van jó és rossz része is. Itt is sok mindent megtudhatunk a harmadik világról. Sok olyan dolog van, amivel még én is együtt tudok érteni. Megtudhatjuk azt is, hogy az arabok hogyan állnak egyes európai országok szokásaihoz. Sőt azt is, mi a különbség arab és arab állam között. Ebben a részben Szaúd-Arábia, Irak és Omán kerül összehasonlításra, ami a remek történet mellett nagyon sok érdekességgel is szolgál az olvasóknak. Megtudhatjuk azt is, hogy Omán miért számít semleges országnak az arab országok közt és ezt miért nézik egyes emberek ferde szemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...