2023. március 24., péntek

Előolvasás: Rebecca Reed: Neon Nails

Szeretném megköszönni Rebecca Reed írónőnek a lehetőséget, hogy megjelenés előtt olvashattam hamarosan megjelenő legújabb e-könyvét, amely szintén egy meleg regény lesz.
Ez nem más, mint a Neon Nails, és ez a regény sokkal komolyabb hangvételű, mint a Neon Moon, hiszen ez tele van akcióval, fordulatokkal, izgalommal és az egészet az írónő megfűszerezte egy adag humorral is.

Rebecca Reed:
Neon Nails
Tartalom:

Nathan Reinhart rendőrként éli vakmerő életét. Egy nap felbukkan nála Cesar, a gyerekkori barátja, aki az FBI-nak dolgozik, és nem mindennapi ajánlattal áll Nathan elé: A bosszú lehetőségét kínálja számára. Hét évvel ezelőtt, ismeretlenek kivégezték Nathan családját. Cesar kiderítette kik állnak a háttérben, és megkéri Nathant, épüljön be a szervezetbe, és játssza az FBI kezére őket. Nathan boldogan vállalja az érdekes megbízást, és egykettőre a San Antonióba tartó járaton találja magát. Sikerül a célszemélyek közelébe férkőznie, de elég gyorsan rájön, hogy a feladat sokkal nehezebb lesz számára, mint gondolta. A bosszú másodlagossá válik, mert a saját érzéseivel kell megküzdenie.

Vélemény:
5/5

Ez a regény egészen más, mint a Neon Moon. Sokkal komolyabb hangvételű és sokkal összetettebb. Míg az írónő első regénye remek kikapcsolódást nyújt izgalommal, addig ez a regény a vért is felpezsdíti. Nagyon szeretem a rendőrös történeteket főleg akkor, ha van lényege, és tele van akcióval és izgalommal. Itt szerencsére ebből nem volt hiány.
Az írónő itt is két szemszögből írja le a történéseket, ez azért is tetszik, mert megismerhetjük mind a két fő karakter gondolatait. Ettől lesz csak igazán kerek a történet.

Itt is csak egy negatív karaktert tudnék mondani, és az Vanessza. Valahogy az írónő a rosszfiúkat is szimpatikussá tudja tenni.

Bár ebben a történetben az alaptémája miatt nagyon is kellett a humor. Mivel már igen erős kezdést adott a történetnek. Bár ennél a történetnél azt mondom lezárt, de mégsem érzem azt, hogy végleg. Maradtak itt is nyitott kérdések.

A regény olvasása közben érezhető az írónő fejlődése, mintha megtalálta volna azt a stílust, amit keresett.

Nathan és Ruben története tele van izgalommal, akcióval és titkokkal. Itt a főszereplőknek nem csak a maguk érzéseivel kellett megküzdeniük, hanem a körülöttük történő eseményekkel is.

Van egy mondás, miszerint Édes a bosszú, na de ennyire??? Komolyan elgondolkoztam azon, hogy az írónő talán ezt a mondást vette a története alapjának.
Az írónő humora remek, mindig a legváratlanabb pillanatokba kerül elő.

Bár nagyon sajnáltam a fiúkat, mégis úgy éreztem, hogy nem hiába szenvedtek.

Jó volt megismerni Dannyt, Salvot, Cesart és Isabelt is.
Nagyon bírtam az öreglányt, főleg akkor, amikor épp valamelyik fiút osztotta ki.
Szerintem, aki szereti a meleg regényeket, annak kihagyhatatlan ez a könyv, hiszen pár óra kellemes kikapcsolódást tud nyújtani az olvasónak, és a gondolatait is megmozgassa.

Remélem, a jövőben közelebbről is megismerhetjük majd Salvo és Danny történetét, amelyben kedvenc szereplőink Ruben és Nath is szerepet kapnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...