2023. április 1., szombat

Elena Honoria: A Varázslónő

Szeretném megköszönni Elena Honorianak azt a megtiszteltetést, hogy elolvashattam megjelenés után legelső regényét, amely A Varázslónő címet viseli. Ez a történet romantikus fantasy zsánerben íródott, de ami a különlegessége az a mélyreható mondanivalója.

Elena Honoria:
A Varázslónő
Tartalom:

A ​hatalom nem minden, a hatalommal játszani nem szabad.

Amikor Azoriában egy mágus olyan erőkkel játszik, ami meghaladja képességeit, nem várt folyamatokat indít el, ami nem csak az ő életére lesz hatással. Bár mindent megtesz, hogy a hibát helyrehozza, kénytelen felkeresni az emberek szerelmét őrző Varázslónőt.
A Varázslónő eleinte dühös a Mágusra, ám idővel a férfi közelsége olyan érzéseket kelt életre benne, amire nincs felkészülve, és esküjét figyelmen kívül hagyva, megszegi világuk szabályát. Ezzel végzetes hibát követ el.
A mindenség ura megbünteti őket.
Az emberi világba való száműzetés ideje alatt csak egyikük lehet tisztában azzal, honnan jöttek, kik is ők valójában, és így kell megoldást találniuk arra, hogy büntetésük alól felszabaduljanak.
Az eseményeket végig a szerelem mozgatja, még ha a szereplők sokszor ennek nincsenek is tudatában.
A regény főszereplője a legmélyebb érzelmeket éli át, és sokszor érzi úgy, hogy számára mindennek vége, nincs értelme tovább küzdenie a célért.

Ez a szívbemarkoló történet feltárja, milyen erőket mozgat meg két lélek szerelme, és mire lehetünk képesek a másikért.

Véleményem:
5/5

Nehéz most megtalálnom a szavakat, mert ez a történet rengeteg érzelmet hozott ki belőlem. Megtiszteltetés volt olvasni, és egy csoda ez a könyv. Nagyon szeretem a fantasy zsánerben íródott történeteket, de ezt mégsem tudom csak oda besorolni, mert olvasás közben úgy éreztem, hogy nem egy „elvont” vagy „párhuzamos” világba csöppentem. Számomra ez maga volt a valóság.

Nehéz úgy írni, hogy ne spoilerezzek.
Isadora és Arlen története nem egy hétköznapi sztori: tele küzdelemmel, vággyal, érzelmekkel és tengernyi akadállyal, hanem maga a való világ, egy olyan csavarosan megírt történet, amely magába szippantja az emberi lelket.
A sorok közt magadra ismerhetsz. Sok meglepetést tartogatott számomra a regény, és egy olyan világot mutatott be, amire valahol a szíve mélyén mindenki vágyik.
Annyira összetett a történet, hogy nehéz szétválasztani, mégis az alaptörténetnek három része van.
Részek:
1. A Varázslónő és a Mágus
2. Különálló történetek
3. Isadora és Arlen

1. A Varázslónő és a Mágus

Minden történetnek kell egy alap, amiből kiindulhat. Ezt szimbolizálja számomra a Varázslónő és a Mágus története. Hiszen itt ismerhetjük meg igazán a két főszereplőt, és tudhatjuk meg róluk kik is ők valójában. Vagy mégsem?
A Varázslónő és a Mágus történetét hasonlíthatnánk egy modern meséhez is. Csak itt nem a gonosz boszorkánnyal vagy a hétfejű sárkánnyal kell megküzdeniük hőseinknek, hanem önmagukkal és érzelmeikkel.
Az alaptörténet ezen részén rengeteg kérdés felmerül az olvasóban, amelyre a választ a végére kapja csak meg. De vajon megelégedhetünk egy ilyen lezárással? Vajon tényleg mindent fel kell adniuk hőseinknek, vagy megmaradhatnak annak, akik voltak? Megéri küzdeni egymásért, még akkor is, amikor tudják reménytelen? Mennyit bír elviselni az igazi szerelem? Vajon van happy and?

2. Különálló történetek

Ezek a történetek szorosan ugyan nem kapcsolódnak a főhőseinkhez, mégis ezek a kis kitérők csak érdekesebbé és különlegessé teszik magát a történetet.

3. Isadora és Arlen

A történet ott folytatódik, ahol a Varázslónő és a Mágus története véget ért. Hiszen Isadora és Arlen száműzetése alatt emberekként kell élniük. Ez a rész azt mutatja be, hogyan is állják ki a Mester próbáját. Hogy sikerül-e elnyerni a méltó jutalmat, vagy további kihívásokkal kell szembenézniük? Mennyire lehet nehéz egy új életet kezdeni úgy, hogy az egyikük mindenre emlékszik a múltjukból, míg a másiknak napi egy órája van erre?

Komolyan nehéz írnom erről a történetről, mert rengeteg érzelmet hozott a felszínre bennem. Rengeteg mindent lehet tanulni a történetből, de legfőképpen Isadorától. Hiszen az ő élete és próbatétele talán a legnehezebb azért, mert neki hirtelen kell megküzdenie az összes olyan érzelemmel, amely egy ember számára normális és mindennapi, de számára ismeretlen.
Hogy miért? Ez majd kiderül a történetből.
De az alaptörténet szépen ki van dolgozva. Az események pörögnek és könnyen olvasható. Az írónő stílusa érzelmes, ami annyit tesz ebben az esetben, hogy a fantasy világ egy másik oldalát is megmutatja az olvasónak. Tényleg minden lány egy ilyen szerelmi történetről álmodik. Hisz van benne küzdelem egymásért és önmagunkért. Megismerhetjük az érzelmek sokszínű skáláját.
A varázslónő és a Mágus szerelme több, mint egy rózsaszín burokba bújtatott mese. Több, mint egy egyszerű fantasy regény. Több, mint egy romantikus regény. Ez maga a TÖRTÉNET!
Ezt nem lehet csak egyszerűen elolvasni, ezt figyelmesen kell olvasni, hiszen az igazi történet a sorok közt bújik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...