2023. április 9., vasárnap

Húsvéti könyvajánló

P. R. Reena
Megmenteni Viktóriát


A ​Megmenteni Viktóriát egy erotikával megfűszerezett romantikus regény. Viktória és Viktor élete összefonódik, de ennek köze sincs a véletlenhez. A történet tizennyolc évvel ezelőtt Olaszországban kezdődik, mikor Viktória szüleit meggyilkolja a maffiakapcsolatokkal rendelkező nagybátyja. A tíz éves kislányt, a nála öt évvel idősebb Marco szökteti meg és ezzel megmenti, a biztos haláltól. Barátok és rokonok segítettek a két árván maradt gyereknek, akik testvérként nőttek fel. Magyarországon telepednek le. Viktória elvégzi az állatorvosi egyetemet és egy klinikán kezd dolgozni. Marco építkezési vállalkozást indít. Igyekeznek hétköznapi és normális életet élni.
Viktor NBSZ-nél (Nemzetbiztonsági Szolgálat) dolgozik, mint ügynök. Azt a feladatot kapta, hogy derítse ki mi után kutat az olasz maffia. Örömmel vállalja el a megbízást és beépül a terrorelhárítás egyik egységébe.
A klinikán találkoznak először, ahol kettejük között szinte azonnal lángra lobban a szikra. Szerelmük és életük azonban veszélybe kerül, mikor a lány múltja kopogtat az ajtón.

Bodnár Alexandra (szerk.)
Halálosan szeretlek

A nap, amire minden szerelmes vár. Ezen az estén azonban más vágyak is kitörnek a ketrecből, kísértés és téboly igázza le a rózsaszín felhőből szőtt álmokat.

A rózsa vöröse helyett vér festi meg az étterem hófehér abroszát. Pezsgő helyett méreg gördül le a torkodon. A hőn áhított bosszú helyett a halál jön érted.

Egy átoktól veszteglő hajó. Egy művész, aki szerelmes a saját alkotásába. Egy szerelem, amit csak a sötétség tehet teljessé.

Megszállottság. Sóvárgás. Elfojtás.

Készen állsz a Valentin-napra?

Szántó Edit
Lelkem titkai

Egy középkorú családanya, aki kénytelen szembenézni az öregedés egyre szaporodó jeleivel, a lassan felnőtté érett gyerekek nevelésének sajátos problémáival, a hosszú kapcsolatban kissé ellaposodott házasság enerváltságával, s a vezető és beosztott közötti viszony esetenkénti kemény kihívásaival.
A mindennapok örömeinek és gondjainak, kis gikszereinek és nagy problémáinak, a csüggedés és felülemelkedés sajátos libikókájának játéka ez, ami persze nem mindig játék: néha megnevettet, de néha életre-halálra megy.
Vajon helyt lehet-e állni a családban és a munkahelyen egyaránt úgy, hogy közben az embernek ne kelljen feladnia a saját belső értékrendjét, az önmagával és a környezettel szembeni morális elvárásait? És hogyan valósítható meg mindez, ha váratlanul felbukkan a hajdani nagy szerelem is…?


Sue Dylan
A római szerető
(A római szerető I.)

Léteznek sorsszerű találkozások. Van végzet. Matilda élete fenekestől felfordul, amikor a lányát elrabolják tőle. Ez a nap az Olaszországban élő nő életének legborzalmasabb napja – egyszersmind az a nap, amikor megismeri Enzo Bianchi alezredest. A hűvös, racionális svájci habitus találkozik Rómában a tüzes és lehengerlő itáliai életérzéssel. Lelkiismeret-furdalás és erkölcsi aggályok vívnak csatát Tilda lelkében az észvesztően szenvedélyes pillanatokkal, amelyek segítenek kibontakoztatni és megélni saját mélyre temetett nőiségét. Hogyan éli meg egy nő a szeretői viszonyt? Lehet jól dönteni, amikor egy határtalan szerelem és a házasság áll egymással szemben? Elégnek, vagy újraélednek ebben a kapcsolatban?
Olasz életérzés, perzselő erotika és könnyek adják a regény esszenciáját. Az izgalmas, érzelmekkel és fordulatokkal teli történet Itália lebilincselő szépségű vidékeire repíti olvasóit.

Rebecca Reed
Neon Hearts
(Neon III.)

Adrian utolsó éves a Hartfordi Egyetemen, ahol festészetet tanul. Nem találja a helyét, és egyik hülyeséget csinálja a másik után, aminek eredményeként kirúgják a kollégiumból. A gyűlölt nevelőanyja egyik rokonát, Tristant kérik meg, hogy fogadja be Adriant a maradék néhány hónapra.
Tristan nem boldog az új jövevénytől, akkor pedig különösen nem, amikor rájön, hogy Adrian furcsa érzéseket indított el benne. A nősülés előtt álló férfi összezavarodottan küzd a különös érzések ellen, emellett a családjával is meggyűlik a baja. Rövid időn belül döntenie kell, felvállalja-e önmagát, kockára téve ezzel a kapcsolatát az apjával és a barátnőjével, vagy elfelejti Adriant. Ráadásul váratlanul felbukkan a féltestvére, Christopher is, akivel sosem bírták egymást. Tristan pillanatokon belül csupa olyan problémával szembesült, amiket nyolc hosszú éve próbált elkerülni…

Szabó V. Dóra
Út-vesztők

Mindig van remény… egy jobb életre, egy teljesebb életre. Csak rajtunk múlik, valóra válik-e vagy sem.
Szabó-V. Dóra: Út-vesztők, romantikával átszőtt regényében a két főszereplő nem átlagos életén keresztül keresi a választ arra, hogy kaphatunk-e, megérdemlünk-e egy új esélyt, vagy mindent elveszítünk elhibázott döntéseink miatt.
A hajléktalan fotós és a modellek csillogó világával ismerkedő sminkes egymásra találása, tragédiaközeli elválása szívfájdítóan érzelmesen mutatja be, hogyan találhatunk kiutat érzelmeink labirintusából, hogyan kezdhetjük újra, és találhatjuk meg a boldogságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...