2023. június 22., csütörtök

Steve Smoke: Csibész-kódex

Szeretném megköszönni Steve Smoke írónak, hogy a bizalmába fogadott, és lehetőséget biztosított arra, hogy elolvashassam ezt a nem mindennapi önismereti könyvet, amely férfiaknak íródott. A könyv címe nem más, mint a Csibész-kódex, amely egy szókimondó könyv, és méltóképpen bemutatja a mai helyzetet. Ezt az őszinte írást minden férfinek el kellene olvasnia, értelmeznie, és elindulnia azon az úton, amelyik az övé. Ehhez nyújt segítséget Steve Smoke.

Steve Smoke
Csibész-kódex
Görbe tükör a férfivéválás érdekében


Tartalom:

Az az ember, aki nem illik be a társadalomba, általában nagyon közel jár ahhoz, hogy rátaláljon Önmagára." — Hermann Hesse

Ülj le velem egy baráti beszélgetésre, ahol szép dekoltázsú, kerek fenekű hölgyek szolgálnak fel whiskyt, miközben szivarral kínállak. Megmutatom, hogyan győzd le a félelmeid, és találd meg önmagad.
Kívülállónak érzed magad. Így nem lehet győzni, pedig Te szeretnél. Át akarsz látni a színfalakon, hogy boldogulni tudj. Most eljött a pillanat, ragadd meg! Félelmeid ellenére állj ki magadért! Találd meg a karakán ÉNed!

Ez a könyv garantáltan megváltoztatja az életed.

Véleményem:
- leírás: 5/5
- olvashatóság: 5/5

Most nő létemre úgy érzem, hogy belecseppentem egy idegen világba, de mégsem áll távol tőlem, sőt, minden percben körbevesz. És azért van ez, mert minden nő életében van egy férfi, akire a leírtak illenek, vagy éppen hiányoznak belük. Úgy érzem, kellet egy ilyen ember, mint Steve Smoke, aki felnyitja a férfiak szemét. Bár ez az önismereti könyv nagyon szókimondó, mégis úgy érzem, ez kell a mai világba, mert hiánypótló. Még én, női fejjel is sok mindent tanultam, és sok mindent értettem meg. Nem csak a férfiaknak kellene elolvasnia, hanem a nőknek is. Ezt azért írom így, mert sokkal jobban beleláthatunk párunk, fiunk, apánk vagy barátaink lelki világába is. Míg mi nők azt hisszük, hogy csak nekünk kell megküzdenünk bizonyos társadalmi és érzelmi rendszerrel, addig megfeledkezünk a férfiakról, akiknek ugyanazt kell átélniük. Erre is mutat rá számunkra a legjobban a Csibész-kódex.

Úgy érzem, minden egyes férfinak a kezébe kellene nyomni ezt a könyvet, aki már betöltötte a 18-at. Mert nekik nagy szükségük van erre a segítségre, amit az író leírt. Hiszen ők már a nagybetűs élet küszöbén állnak, sokat tanulhatnak belőle. De ettől függetlenül minden felnőtt korosztály kezébe adnám. Éppen a tanítási és tanulási szándék miatt. Változni és tanulni sosincs késő.

Most felmerülhet bennetek az a kérdés, ha e könyv a férfiaknak íródott, akkor mit adhat egy nő számára?

Hidd el, sok mindent. Lehet, sok nőt megbotránkoztatna a nyers szöveg, de el is kell gondolkozni rajta, értelmezni kell. Ami ebben a helyzetben nem nehéz, mivel a nyers nyelvezet mellett könnyen értelmezhető a szöveg. Nincsenek benne szakszavak, amik csak bonyolulttal tenné azt. Egy egyszerű ember írta le úgy, hogy mindenki, mindent megértsen.

Ahogy olvasni fogod a regényt, rá fogsz jönni arra, hogy milyen küzdelmeken kell átmennie egy embernek ahhoz, hogy FÉRFI legyen belőle. Azt is megmutatja, hogyan cselekedjen ahhoz, hogy kiérdemelje a párját, vagy hogy az érzéseit nem szégyen kimutatni, de ami a legfontosabb minden gyermek és minden nő számára az, hogyan legyen APA.

Mert, ahogy a könyvben írja is, nem elég nemzőképesnek lenni ahhoz, hogy apa legyen belőled. Az apaság nem csak a gyermek 18 vagy 25 éves koráig tart. Apának lenni egy egész életen keresztül tudni kell, nem csak addig, míg elengeded a gyermekeid kezét. Mert egy igazi apa, az élete végéig fogja a gyermeke kezét.

Tényleg érdekes volt olvasni a férfiak gondolkozásmódjáról. Sőt a félelmeiről, fejlődni vágyásáról is. Most persze, aki olvasta gondolhatja azt, hogy mit ír ez itt. De gondolkozz el, nézz a sorok mögé, és talán meglátod Te is azt, amit én megláttam női szemmel. A férfi lecsupaszított lelkét.

Steve Smoke hivatalos oldala

RedZone Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...