2023. július 7., péntek

Julia RedHood: A hallgatás rabjai

Szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget, Julie RedHood írónőnek, hogy megkeresett, és lehetőséget adott arra, hogy elolvashassam nemrégiben megjelent, A hallgatás rabjai című kisregényét. A borító tükrözi a regény mondandóját. Titokzatos mégis beszédes.

Julia RedHood:
A hallgatás rabjai



Tartalom:

Mikaela Johnson egy társkereső oldalon ismeri meg L.W. – t, aki különös érdeklődést mutat iránta. Olyan dolgokra veszi rá őt, amit álmaiban se tenne. Mikaela egyre közelebb kerül az ismeretlen férfihoz, aki lassan elcsavarja a fejét, ám a felfedezés, a találkozás, minden képzeletét felülmúlja. L.W. még akkor is titkokat rejteget, amikor Mikaela már azt hiszi, nincs mitől tartania, a legszörnyűbb igazsággal kell szembenéznie, közben ráébred arra, hogy egy borzasztó bűncselekmény-láncolat részese, amiből talán csak a halál mentheti meg.

Véleményem:
- karakterek: 5/3 
- leírás: 5/4 
- olvashatóság: 5/5 
- izgalom: 5/3,5

A regényt alig négy óra alatt olvastam el, de sokáig gondolkoztam azon, hogy mit is írhatnék róla, hiszen az alaptörténet nagyon jó. A regényen lehet látni azt, hogy nem ez az első írása az írónőnek. Viszont én szívesen olvastam volna hosszabban is róla, mivel egyes részeket bővebben is ki lehetett volna fejteni. Ugyan megismertük a női karakter Mikaela azaz Mica gondolatait, de viszont a másik fő karakterét nem. Ezt kicsit hiányoltam, mert ezzel tudta volna csak igazán ütőssé tenni a sztorit Julia RedHood írónő. Egyébként egy összetett regényt tarthat az olvasó a kezében, mert több mondandója is van. Azt a mondatóját, hogy senkiben nem lehet megbízni, nagyon szépen kidolgozta. Larten karakterével sajnos sehogy nem tudtam azonosulni, ő volt a másik főszereplő. Jó lett volna belelátni a fejébe, és megismerni a gondolatait. Mert számomra kicsit így semleges karakternek tűnt.

Az írónő viszont szépen elmesélte milyen betegségbe szenved Mikaela, és a folyamat egyes szakaszait is.

Az alaptörténet nagyon jó és fordulatos. Bár kicsit a humor vagy a csipkelődés hiányzott nekem belőle, nem tenné ennyire sötété és nehézzé a történetet. Viszont a szívem szakadt meg Mica és Emma miatt. Érdekes volt olvasni arról, hogy mennyire befolyásolható az ember, ha valaki más életéért is küzd a sajátja mellett. Kiderül, hogy mennyit ér egy igaz barátság.

A történet maga nagyon gyorsan olvasható és értelmezhető. A hossza miatt pár óra alatt elolvasható.

A borítója sejtelmes és tükrözi a történet mondanivalóját. Ha megfigyeli az ember elolvasás után minden értelmet nyer. Sok kérdés maradt bennem így olvasás után. Remélem, az írónő egyszer majd rendes regénnyé alakítja ezt a történetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...