2023. szeptember 7., csütörtök

MKMT Mozgalom avagy a Magyar Könyv is Magyar Termék Mozgalom bemutatása

Pár napja az jár az eszemben, hogy hogyan is tudnám nektek bemutatni azokat a szervezeteket/támogatókat, akik nem csak az olvasókért de az írókért is vannak. Akkor eszembe jutott, hogy egyenként mutatom be őket. Először is, egy nemrég indult mozgalomra hívnám fel a figyelmet, az MKMT-re azaz a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomra. Amelynek célja, hogy segítse a magyar írókat, olvasókat és bloggereket, vagyis inkább kölcsönös együttműködést kínál.


Ez azért is fontos, mert az összetartással és egymás segítségével érhetjük el a nagyobb és kisebb céljainkat. Az MKMT fő célja, hogy a hazai könyveket itthon és külföldön is bemutassa, azaz minden olyan országban, ahol él magyar ajkú ember.

Ezt a mozgalmat két ember hozta létre Sky S. T. írónő és a Helma Kiadó tulajdonosa Dvariecki Bálint. E két ember időt nem kímélve kidolgozott számtalan lehetőséget, és sok ötletük született. Ezekről az ötletekről bővebben tudsz olvasni, a weboldalukon www.mkmt.hu -n.


Miért gondolom, hogy fontos ez a mozgalom?

Véleményem szerint egyre több a magyar író, olyanok is, akiket még nem ismerünk, és itt ez a mozgalom, ami lehetőséget ad nekik a bemutatkozásra. Segíti őket marketinggel. Ami a legfontosabb, hogy nem csak a kiadó írói csatlakozhatnak a mozgalomhoz, hanem bármelyik kiadóé vagy olyan személyek is, akiknek könyveik magánkiadásban jelentek meg. A lényeg a segítségnyújtás és az összefogás.

Ezért csatlakoztam én is a mozgalomhoz, hogy minél több író művét tudjam megismerni, reklámozással segítsem eljutni az ismerőseimhez őket.

Folyamatosan bővül az írói, olvasói kör is. És az a nemes cél, hogy szinte világszerte megismertessék kicsiny hazánk remekműveit, számunkra külföldön élő magyaroknak nagyon fontos. Ezért is érzem szívügyemnek felhívni rájuk a figyelmet.

De mi is a mozgalom fő célja:

Még több, magyar szerzők által, magyar nyelven írt könyvek megjelentetése, népszerűsítése


a magyar nyelv szépségének és gazdagságának megőrzésére, kiemelten a határon túl élő magyarok körében


írás és az olvasás ösztönző programok támogatására, kiemelt célcsoport: gyerekek és fiatalok


a látássérültek, időskori látásromláson átesettek, olvasási nehézséggel küzdő emberek olvasóvá válásának támogatására

A célokat a www.mkmt.hu oldaláról mentettem nektek át ide. Azt hiszem, ehhez sokat nem is kell mondani. Ha szeretnéd Te is támogatni ebbe őket, csatlakozz hozzájuk. Én már megtettem, és úgy érzem, hogy egy újabb mérföldkőhöz érkeztem.

Akik ismernek, azok tudják, hogy 2016 óta támogatom a magyar írókat/szerzőket, mint magánszemély. Ezt a szokásomat nem akarom abbahagyni, sőt, egyre több lehetőséget keresek, hogy ezt a célom tovább fejleszthessem. Ezért is kérek mindenkit, aki tud, csatlakozzon.

Kik csatlakozhatnak a mozgalomhoz?

Mindenki. Légy magánszemély, blogger, író, cégvezető. Itt nem számít, hiszen mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt. Az pedig az egymás segítése.

Segítség a megjelent/megjelenés előtt álló könyvek népszerűsítésében, írók bemutatásában, közös célok elérésében, közös vagy egyéni projektek megvalósításában.

Miért is fontos támogatni a magyar szerzőket? És ebben hogy lehetünk egymás segítségére?

Egyszerű népszerűsítéssel. Személy szerint jómagam, rengeteg olyan írót ismerek, akik már csatlakoztak, és eddig negatív visszajelzés nem jött vissza. Ez nem is csoda, hiszen segítőkész emberek csoportja.

Legjobban úgy tudjuk egymást segíteni, hogy megosztjuk posztjainkat, megírjuk a véleményünket akár a könyvekről, akár egy-egy témáról, hozzászólunk posztokhoz stb.

Tudom, ez sokszor mind időigényes, viszont hasznos, és szerintem mindenkinek van napi pár perce erre.

Na, kicsit elkalandoztam. Vissza is térek a MKMT-re vagyis a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomra. A posztomból és az oldalukról is láthatjátok, hogy milyen sokoldalúak. Adományokat gyűjtenek különféle projektekhez, amelyeket az oldalukon a Támogatói menüpont alatt találtok meg, és erről ott is olvashattok bőven. De sokszor egy megosztás vagy egy hozzászólás is hatalmas segítség lehet. Hiszen így érnek el embereket, rajtunk keresztül.

Egy hozzászólás vagy egy megosztás neked semmibe se kerül, de nekik nagyon fontos. Ha már egy bejegyzést, bemutatkozást, könyvértékelést bármilyen platformon közzétettél, ami hozzájuk köthető segítettél.

De ha valaki támogatni szeretné a projekteket már egy kávé árával is megteheti. Ez a jövőbeli projektek szempontjából hatalmas segítség.

Szóval, ha számodra fontos a hazai irodalom, szeretnél jobbnál jobb könyveket olvasni, új írókat megismerni, itt a helyed köztünk. Itt minden álom valóra válhat egyszer az összefogással. Légy magánember, író, olvasó vagy cégtulaj csatlakozz bátran.

Mi itt mind egyformák vagyunk, egy célért harcolunk. Mindegy mennyit tettél már le az asztalra, vagy most kezded. Kezdő vagy segítenek, elakadtál támogatnak.

Mert a magyar íróknak igen is helye van a könyvpiacon. Akár itthon akár külhonban. Ahol magyar ajkú ember él, ott a magyar könyv is hazára lel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...