2023. október 21., szombat

Petrovics Zsuzsanna: El Camino - Úton útfélen

Szeretném megköszönni Petrovics Zsuzsanna írónőnek, amiért lehetőséget biztosított arra, hogy a legújabb könyvét az El Camino- Félúton útfélen című regényét olvashattam. A regényben az útleírás olyan volt, mintha az írónővel együtt tettem volna meg. A képek pedig gyönyörűek, jó ötlet volt beletenni, mert így nem csak elképzelhetjük a tájat, helyet, épületet, hanem a saját szemünkkel is.

Petrovics Zsuzsanna
El Camino- Félúton útfélen


Tartalom:

Örömmel ​osztom meg élményeimet, amit az El Camino francia-spanyol zarándoklata során éltem meg, és a doromb közre életutam azon pillanatait, amelyekben a 2010-es hatások megtapasztalhatók. Könyvem egyediségét az adja, hogy az út utáni tizenhárom év életeseményeiben szeretném megkeresni és megtalálni az út hatását.

2023-ban visszaemlékezni életem e döntő napjaira nagyon különleges érzést keltett bennem. Szinte hihetetlennek tűnik, hogy ez velem történt meg! Gondolataim megfogalmazása, érzéseim szavakba öntése nem volt könnyű feladat, a legnagyobb élvezettel tettem a könyvem írása során.

Aki ismeri az előző könyvemet, az tudja, hogy életem történéseit őszintén írom le vállalva az érzéseimet. Vállalom a változást, mely végig kíséri életünket és az önismeretünk változását is, melyet nagyon nehéz bevallani saját magunknak, de környezetünknek is. Én úgy gondolom, hogy hasonlóan a többi zarándokokkal, aki megjárta ezt az utat, hogy komoly változást indított el bennünk.

Bízom benne, hogy néhány új ismeretet, gondolatot, ötletet adok azoknak, akik már megtették a Szent Jakab zarándokutat, és azoknak is, akik még csak készülnek rá.

Jó szívvel ajánlom a könyvemet minden utazónak – a szó minden értelmében –, nemre, életkorra való tekintet nélkül.

Minden kedves érdeklődőnek jó olvasást és kellemes utazást kívánok!

Vélemény:
Olvashatóság: 5/5
Útleírás: 5/5

Petrovics Zsuzsanna legújabb önéletrajzi ihletésű könyve az egyik utazásáról szól, azt mutatja be. Az El Caminoról sok önismereti, önéletrajzi és útleírás született már. Számtalan ember megtette ezt az utat, ahogy az írónő is. Ezt a regényét az akkor íródott naplóiból állította össze, saját készítésű képekkel kiegészítve. A regény célja, hogy megismertesse az olvasókkal az élményeit és gondolatait.

Aki még nem olvasta volna az írónő első regényét, az se búsuljon, mert betekintést nyerhetünk abba is, mert egy fejezete ebben a regényben is olvasható.

A regény gyorsan és könnyen olvasható. A tájleírás érdekes.

Egy pár óra alatt ki is lehet olvasni. Sok hasznos információt tartalmaz, hiszen ötleteket/tippeket ad arra, hogyan készüljünk egy ilyen utazásra. Például, ha egyedül vágnánk neki, hol kell jelentkezni. Ha útitársat keres az ember, mely oldalakat érdemes meglátogatni.

A beszámolói és a képek, mint illusztrációk a könyvben egyensúlyba voltak egymással.

Szóval, aki szereti az önéletrajzi ihletésű regényeket vagy az úti leírásokat, annak élvezetes lesz a könyv elolvasása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...