2024. január 3., szerda

Előolvasás: Sky S.T.: Bízz bennem! Lotte elveszti a szüzességét (Lotte II)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek az ismételten bizalmat, hogy megjelenés előtt elolvashattam legújabb regényét Lotte elveszti a szüzességét Bízz bennem! (Lotte II.) részét. Ez a rész megmutatja azt, hogy mennyire bizonytalan tud lenni egy lány. Sőt a legfontosabbat ki ne hagyjam megmutassa, hogy mennyire rögös is az őt önmagunk felfedezéséhez/megismeréséhez.


Sky S. T.
Bízz Bennem
Lotte elveszti a szüzességét
(Lotte II.)


Tartalom:

A gyógytornász könnyedén behálózza a dühös és elkeseredett Lottét, aki ugyan megszabadul a szüzességétől, de ennél jóval nagyobb gond szakad a nyakába. Miután megkapja élete első igazi pofonját, menekülésre fogja a dolgot, és meg sem áll a csodás Namíbiáig.

Lotte hajmeresztő kalandjait ajánlom mindenkinek, garantáltan jól fogtok szórakozni.


Véleményem:

Sokan alig tudjuk elhinni, hogy 17 évesen már közelebb kerülünk a felnőtt korhoz, és azonmód is kellene viselkednünk. Ez Lotte esetében sincs másképp. Az első részben már megismerhettük ezt a mindig gondot okozó, sokszor gyerekesen viselkedő személyt. Aki felnőttként visszaemlékszik, hogy milyen volt tiniként, az tudja, hogy néha meg lehetett érteni őt. Bár felnőttként lehet, sőt biztos másképpen gondoljuk ezeket a dolgokat. De érdekes volt látni, hogy Lotte hogyan változik meg a könyv elejéhez képest. Látni, hogy ő is keresi az útját. És sajnos az élete első pofonja kell neki ahhoz, méghozzá egy idegentől, hogy átértékeljen mindent. Komolyan sok meglepetést tartogat az olvasók számára ez a regénye is Skynak, csak meg kell találni a sorok közt elrejtett iránymutatásokat, tanácsokat, figyelmeztetéseket. Sok fiatal lánynak a kezébe adnám, hogy megvédjem a rossz döntésektől. Őszintén, ha visszamehetnék az időbe, még a saját kezembe is belenyomnám. Szerintem nincs olyan ember, aki ne kereste volna már 16-17 évese is a saját útját, sőt van olyan is, aki még azóta is keresi. És akadnak olyanok is, akik már megtalálták, ők a szerencsésebbek közé tartoznak. Ahogy a történetben is látni, hogy néha egy ismeretlen személy, egy barát vagy egy utazás vezet ahhoz, hogy önmagunkat megleljük. Nem kedves követőim, ez nem egy önismereti könyv. Bár amikor elolvasod, meglátod azt, hogy önakaratodon kívül is párhuzamot vonsz a valóság és a fikció között.

Tényleg kedves szülő, ki olvastad már, mit mondasz? Érdemes a lányod/fiad kezébe adni ezt a könyvet? Mert igen bátran adnám a fiúk kezébe is. Hiszen megtanulhatják ebből a részből azt, hogy hogyan kell bánni a lányokkal és hogyan nem illik bánni velük. Mi az, ami fáj és mi az, ami jólesik. És ne Kevin példáját kövessétek, köszi.

Egy szó, mint száz, minden tini kezébe belenyomnám ezt a duológiát. Sokat tanulhatnak belőle. Levonhatná mindenki a saját maga következtetéseit. De akkor lenne igazán értékes és hasznos ez az élmény, ha a szülőkkel utána át is beszélnék.

Szóval én csak biztatni tudok mindenkit az elolvasására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...