2024. január 19., péntek

Nina Collins karácsonyi kisregényei

Most három kisregényről szeretnék nektek mesélni, amit egy írónő írt. Nina Collinstól eddig csak ezeket a kisregényeket olvastam, de megtetszett a stílusa, szóval a regényeit is el fogom olvasni. Egyik regénye itt csücsül a polcomon. De most térjünk is rá a karácsonyi kisregényeire, amelyek a Karácsonyi túlfoglalás, A legszebb ajándék és Az őrangyal címet viselik. Mind tanulságos történet, és mindnek más a mondanivalója.


Nina Collins:
Karácsonyi túlfoglalás


Tartalom:

Chloe García imádja a karácsonyt. Szenteste előtt néhány nappal a West Maroon Creek-i havasokba utazik, hogy egy faházban töltse az ünnepet. A házat azonban nem találja üresen, és balszerencséjére épp egy karácsony-gyűlölővel zárja össze a sors.

Véleményem:

Ez egy olyan rövid történet volt, amely jó alapja lehetne akár egy hosszabbnak is. Hiszen Chloe karakterébe van potenciál. Egy lány, aki megvalósítja saját maga és a nagymamája álmát. Aki számára a karácsony maga az igaz ünnep az ajándék. Viszont olyan aranyos, amikor ezt nem rejti véka alá. Ám a sors kicsit megtréfálja, főleg azután, hogy belép a faházba, aminek nem csak ő maga a lakója.

Ez a rövidke történet szól gyászról, elengedésről és megbocsájtásról egyaránt.


Nina Collins:
Az őrangyal


Tartalom:

Karácsony éjjelén az ötéves Nancy messze kerül az otthonától, és kalandos útja során megtapasztalja, hogy csodák márpedig léteznek.

Véleményem:

Egy aranyos történet egy kislányról, aki megtapasztalja, hogy csodák mégpedig léteznek, főleg akkor, mikor nem számítunk rá. Nancy nehezen dolgozza fel azt, amit a szülei meséltek neki, és úgy gondolta, meglátogatja a nagymamáját. De útközben eltéved, és olyan helyre keveredik, ami nem gyereknek való. De vajon mi történik vele ott? És ki az a titokzatos idegen, aki a semmiből bukkan elő?

Ez a történet szintén az elfogadásról szól. Megmutatja, hogy a sorsod nem kerülheted el, főleg azt nem, ami meg van írva. Vannak olyan barátok, akiket nem látunk, de tudjuk, hogy mindig velünk vannak, és mikor a legnagyobb szükségünk van rájuk, ott állnak mellettünk.


Nina Collins:
A legszebb ajándék


Tartalom:

Karácsony előestéjén Danny Simmons a hegyekbe indul a családjával, de az útjuk egészen máshogy alakul, mint ahogy tervezték.
Egy szívmelengető történet az önzetlenség és a jó szándék erejéről.

Véleményem:

A három rövidke történet közül ez tetszett nekem a legjobban. Sőt ezt éreztem magamhoz a legközelebb is. Talán mert kicsit magamra ismertem Danny Simmons karakterébe. Nem tudom miért, de gyerekkorom óta szeretem az idősebb emberek meséit hallgatni, és valahogy sajnálom őket, ha egyedül kell ünnepelniük, főleg akkor, ha van családjuk. És tényleg ez a történet megmutatja, azt hogy mi az igaz ünnep lényege, hogy mi a legnagyobb ajándék. Ez pedig nem más, mint az egymás iránti tisztelet és szeretet, és ezen belül embertársaink felé mutatott tisztelet. Tényleg azt kell mondanom, hogy aki e rövidke történetet elolvassa, elgondolkozik. Sőt, melegség költözik a szívébe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...