2024. január 15., hétfő

Radics Renáta: Marci és Zsuzsi tavaszi kalandjai

Szeretném megköszönni Dvariecki Bálintnak és a Helma Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Radics Renáta Zsuzsanna: Marci és Zsuzsi tavaszi kalandjait. Ez a mesekönyv 24 aranyos mesét tartalmaz, amely bemutatja a két kis főszereplő mindennapjait.

Radics Renáta:
Marci és Zsuzsi tavaszi kalandjai


Tartalom:

Már nagyon vártam, hogy elolvashassam Renáta legújabb alkotását, mely egy mesesorozat második része. Az első könyvben betekinthettünk egy kedves család karácsonyi készülődésébe.

A második könyvben elérkezett a várva-várt tavasz. Kertészkedésre, kirándulásokra hívogat a jó idő. Marci ekkortájt ünnepli a születésnapját. Vajon milyen meglepetést talált ki neki Zsuzsi?

És lassan ideje a Húsvétra készülődni. Marci és Zsuzsi – a karácsonyi adventi naptár mintájára – egy húsvéti kalendáriumot készít. Renáta tollából 24 kedves történetet olvashatunk, minden napra egy mesét a családi összetartásról, a testvéri szeretetről, a hagyomány szerepéről. A napi élmények után, esténként Zsuzsi egy-egy képet rajzol, ami felkerül a húsvéti kalendáriumra. Ezeket a kedves képeket – akárcsak az első kötetben –, most is Renáta keresztlánya, Vivien alkotta.

A kötet effektekkel színesített hangoskönyv változatát Pregh Balázs előadásában hallgathatjuk. A könyv különlegességét fokozza, hogy Renáta két dala is elhangzik a saját előadásában. A tavaszváró könyvet meleg szívvel ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Köszönöm Renátának és Viviennek,
Andy Rea

Vélemény:

Felnőtt fejjel is sokszor élvezek elveszni a mesék világába, mert minden mese elolvasása után érzem, hogy vannak még csodák. Marci és Zsuzsi tavaszi kalandjai 24 aranyos mesét tár az olvasó elé, amelyben az író bemutatja a két főszereplő mindennapjait. A gyerekek elé egy olyan alternatív világ tárul, ahol a szülők a gyerekekkel nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki. Sőt a testvérek közt is erős kötelék szövődik. Olyan jó volt erről olvasni.

Tetszett az, hogy az írónő 24 mesére osztotta a történetet, mintha tényleg egy tavaszi adventi naptárt adna az olvasó a kezébe. A mesék rövidek és tanulságosak. Mindegyik felhívja valamire a figyelmet. Ilyen üzeneteket rejt magában: Ne veszekedj a testvéreddel, inkább dolgozzatok össze. Segíteni öröm. A jó cselekedettel elnyerik az emberek a méltó jutalmukat. A testvéri szeretet mindennél többet ér. Kirándulni kaland és mókás, és még sok ehhez hasonlók.

Ovisoknak és alsó tagozatosok számára ajánlanám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...