2024. február 25., vasárnap

Erdős Sándor: A császkáló múmia titka

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Erdős Sándornak, hogy lehetőséget biztosítottak nekem arra, hogy elolvashattam A császkáló múmia titka című novellás kötetet. Ez a kötet tartalmaz humoros, elgondolkoztató, misztikus és egyéb írásokat az írótól.

Erdős Sándor
A császkáló múmia titka


Tartalom:

Hová császkálhat el egy több ezer éves múmia? Miképpen ünnepli egy zsugori ember a karácsonyt? Hogy érzi magát egy vámpír a néptelen pusztán és vajon hová tűnt el a fehér kutyaszar?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a szerző a választ Rejtői humorral átszőtt történeteinek keretein belül. Rövid humoros kisprózák sorakoznak a kötetben, melyek olvasása megnevettet, de el is gondolkodtatja a kedves olvasót.

Véleményem:

Amikor hozzám került ez a kötet, csak annyi információt kaptam róla, hogy neked tetszeni fog. Hát ezt csak megerősíteni tudom. Erdős Sándor történetei humorosak és elgondolkoztatóak is, ahogyan már a tartalomban is meg van említve. Komolyan mondom, hogy sokszor hangosan felnevettem, hogy valakinek hogy lehet ilyen a humora. Olvasás közben szinte észre se venni, hogy valami poén következik. A történetei rövidek és gyorsan elolvashatók, mert az olvasót magába szippantja. Csak azt vettem észre, hogy a végére értem.

Azt mondják, a sok kicsit sokra megy, és ez így igaz. Vannak olyan történetek, amelyeket nem kell a végtelenségig húzni. És ennél a novelláskötetnél az olvasónak akár olyan érzése is támadhat, hogy maga az író meséli neki el a történetet. Mint amikor a kisgyerekek körbeülik a mesemondó nagyapát és csak hallgatják, mit mond nekik.

Na ez pont olyan volt. Sőt, néha még az esztelen dolgokon is elgondolkozik az ember. És egy-egy történetnél ábrándosan néz.

Ez pont az a kötet, amely váratlan érzést hoz ki az emberből, de leginkább jókedvre derül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...