2024. február 26., hétfő

Előolvasás: Sky S. T.: Emily II. (Asperg-család II.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, hogy újból bizalmat szavazott nekem, és még megjelenés előtt elolvashattam Emily II. (Asperg család II.) részének történetét. A második rész ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Sok titokra kezd fény derülni, de még messze a vég. Vajon ki a legnagyobb játékos?

Sky S. T.
Emily II.
(Asperg család II.)


Tartalom:

Emily és fia, Dimitrij családja, Dominikára költözik, de nem csak a mega-projekt miatt, hanem azért is, mert az orosz helyzet egyre kiszámíthatatlanabb. Ám a múlt áranyai itt is utolérik őket. Ráadásul Emily nem képes megbékélni azzal, hogy elvesztette az elsőszülött fiát, hogy nem tudja, nem érti, mi történt a múltban. De legfőként nem tud megbocsátani saját magának királynője egy újabb ékkövet rakott a koronájára ezzel a könyvvel.

Véleményem:

Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék erről a részről, mert itt nagyon sok titokra fény derül, amit még az első rész olvasása után sejteni sem lehetett. Viszont tele van csavarokkal. Az eddig megkedvelt karakterek elbizonytalanítanak. Viszont mindennek megvan a maga oka. Ezt a regényt tényleg azoknak tudom ajánlani, akik nem félnek az intrikáktól és fordulatoktól. Hiszen az lesz benne bőven a rengetek titok miatt.

A szemünk előtt történik szinte minden. Megtudhatjuk, hogy mit csinál a gyász az emberrel, hogy ennyire meg tudja változtatni. De nem csak a friss gyász, hanem az is kijön a főszereplőn, amit mélyen magában tartott. Hiszen valljuk be, nem mindig lehet sikeresen lezárni a múltat, és meggyászolni a szeretteinket.

Emily ezen része sok helyen szívfacsaró lesz. Olyan vallomások is olvashatóak lesznek, amire nem is gondolt az olvasó.

De ami a legfontosabb nem tudod, kiben bízhatsz meg. Ki van melletted, és ki ellened.

Viszont vannak olyan karakterek is, amelyek a szívükre hallgatnának, de mégsem teszik mert félnek a következményektől. De vajon ez tényleg így van? Ki a legnagyobb játékos egy élő vagy egy holt?

Bár sokszor van emlegetve a történet alatt, hogy az élők a fontosak nem a holtak, mégis úgy érzem, hogy a szálak mégis hozzájuk vezetnek vissza.

Vajon mi történhetett a múltban? Mi az, amire jobb, ha nem derül fény? És a legfontosabb kiben lehet megbízni?

Az intrika, a titok és az ármánykodás a családon belül valóban a pénz és a hatalom miatt van? Ki indította el mindezt?

Sajnáltam Emilyt és mégis úgy érzem ő az egyik karakter, aki tökéletes példakép lehet a mai világban. Hiszen ő mindent önerejéből ért el, még akkor is, ha nem kapta meg mindig a kellő támogatást a családjától.
Viszont Dimin nem tudok kiigazodni. Valamilyen szinten megértem őt, viszont látom azt, hogy ő is küzd az érzelmeivel és a vágyaival, mint Emily. Ebben anya és fia nagyon hasonlít egymásra. Viszont ott van Boris a háttérbe, aki mindent figyel.
A történetet itt is tükrözi az írónő jellegzetes könnyed stílusát, kis humorral fűszerezve, amely elveszi a komoly dolgok élét. Viszont az erotikus oldala a második résznél is ugyan úgy megmutatkozik, mint az Emily I. részében, amit már megtapasztalhattuk.

Elgondolkoztatott engem az a kérdés, hogy vajon a pénz miatt megéri e családon belül harcokat vívni? És kiben bízhatunk meg, ha a gyermekeink és párunk árulást tudna elkövetni ellenünk?

Jó volt látni viszont azt, hogy a nehéz időkben is van olyan, hogy a családhoz húz a szív.

Viszont itt is feltenném ugyan azt a kérdést, amit már fentebb is, hogy kik az igazi színészek az élők vagy a holtak? Ha a titokra fény derül, akkor kinek fog a legjobban fájni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...