2024. április 10., szerda

Új kezdeményezés az MKMT Mozgalom berkein belül: Interjús kötetek II.

Volt egy korábbi cikkem miszerint Goran Episcopus és Hanna J. Nagy az MKMT Mozgalom támogató írói létrehoztak egy kezdeményezést, amelynek célja, hogy jobban megismerjük a hazai írókat. Ez nem más, mint egy két nyelven (angolul és magyarul) íródott interjús kötet, amelynek különlegessége, hogy nem csak az írókat ismerhessük meg jobban, hanem a műveiket is, hiszen részleteket is olvashatunk tőlük a könyvek végén. Így megismerve a stílusukat, hogy miket és milyen stílusban írjunk. Akkor nézzük a következő 3 interjús kötetet. Most vajon kiket ismerhetünk meg?

Interjús kötet:
Hanna J. Nagy


Tartalom:

NAGY J. HANNA
(BUDAPEST 1966 -)

Kanadában élő magyar szerző. Különleges stílusával a lélek pillanatait kutatja írásaiban, verseiben.
Azt mondja, álmokkal született, és az álmait szeretné megélni műveiben. Írásai a jó körül forognak. Nemcsak önmagában, hanem a rosszat megkerülve vagy kihagyva.
Ha olvasod őt, találkozol a lelkével a könyveiben. Eddig több verseskönyvben és antológiában is megtalálható írásai. Az ILLYRIAN MONASTY kiadványok főszerkesztője.

Vélemény:

Először is az írónő egyik kezdeményezője ezeknek a különleges interjús köteteknek, így nem is volt kérdés az, hogy kíváncsiságból elolvasom az ő interjús kötetét. Sok érdekességet lehet róla megtudni. Olvasás közben úgy éreztem, mintha kicsit engem is belevitt volna. Lehet, hogy csak azért, mert van közös tulajdonságuk. A részlet, amit olvastam tőle, az valahol belül megfogott. Látni minden során, hogy vallásos ember. Bár dédnagyanyám révén én is vallásos nevelést kaptam, mégsem tartom magam annyira vallásos embernek. Habár az ilyen levelek, gondolatok vagy idézetek meg tudnak érinteni. Érdekes volt olvasni arról is, hogy mennyire elhivatott, nem csak a vallás, de az írás mellett is. Kevés az ilyen ember, ezért is örülök, ha olvashatok róluk.


Interjús kötet: 
Poór Edit


Tartalom:

Poór Edit
(Debrecen, 1961 -)
Író, költő

Debrecenben él, 2011-ben kezdett verseket írni különböző kategóriákban. Később novellákkal és regényekkel bővítette írásait. Ezek több műfajban íródnak romantikus, kalandos és spirituális témákkal.
Tagja több költői, irodalmi és művészeti társaságnak, ahol folyamatosan publikál. Eddig 16 antológiában jelentek meg művei, versei és novellái egyaránt. 13 verseskötete, 3 novelláskötete és 8 regénye jelent meg. Ebből 3 könyv társszerzője volt, melyek Kanadában jelentek meg. Műveit a kész kézirattól a nyomtatásig és az elektronikus publikálásig maga készíti.

Alkotómunkája során számos oklevélben és elismerésben részesült.

Vélemény:

Poór Edit írónő munkásságát már a Facebook felületén régebb óta követem. És ott is ismertem meg. Ezért örültem, hogy ennek a kötetnek köszönhetően, olyan dolgokat is megtudhattam róla, amiről fogalmam sem volt. Ezért tetszik ez a kis kezdeményezés, mert sok mindent megtudhatsz egy-egy íróról, úgy mint Editről.

Edit a verseit már megosztotta a csoportomban is, és mindig szívesen olvasom, ha valami újjal rukkol elől. A kedvessége és az emberek iránti szeretete is értelmet nyer, a segítőszándékával egyetemben. Így szívesen olvastam azokat a sorokat, amelyeket megosztott velünk eme kötetben.


Interjús kötet:
 Sky S. T.


Tartalom:

Író, költő, A magyar könyv is A magyar termék mozgalom ötletadó alapítója.
Polgári foglalkozását tekintve pedagógus, humánpolitikus, kommunikációs tanácsadó és nemzetközi lobbista, kiemelt területei a projektelemzés és befektetés-szervezés, valamint a szervezetfejlesztés és válságkezelést.

Sky S.T. Author Writer, poet, founder of the “The Hungarian Books are Hungarian Products” (“Magyar Könyv is Magyar Termék”) product movement. In terms of her civilian occupation, she is a teacher, humanitarian politician, communication consultant and international lobbyist, her main areas are project analysis and investment organization, as well as organizational development and crisis management.

Véleményem:

Úgy néz ki, a végére hagytam a kedvencemet. Sky S. T. írónővel ismerjük már egymást egy jó ideje. Sok mindent tudunk egymásról, de mindig tartogat számomra is meglepetéseket. Ebből a kötetből olyan dolgok is kiderülnek, amikről nekem fogalmam se volt. De őszintén hiszem, hogy ezzel nem egyedül leszek, hiszen egy humoros, sok oldalú írónőről beszélünk, akinek az élete során már nagyon sok mindent kipróbált. Ő tipikusan az az ember, aki a történeteibe beleviszi a múltját. Erről is többet tudhattok meg, ha elolvassátok. Viszont a könyv végén lévő részlettől újra kedvem támadt elolvasni, az egyik kedvenc sorozatom tőle. Hogy melyik is ez? Na majd kiderül, amikor elolvastátok.



Jó szórakozást kívánok mindhárom kötethez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...