2024. április 14., vasárnap

Gáll Júlia - Goran Episcopus: Fáskövi manószöktetés

Szeretném megköszönni a lehetőséget Sky S. T. írónőnek, a MKMT Mozgalomnak, Gáll Júliának és Goran Episcopusnak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra a közös könyvük elolvasására, amely egy verses meseregény. Ez egy aranyos váltott stílusban íródott mű. A címe pedig nem más, mint Fáskövi manószöktetés. A címe lehet kicsit megtévesztő is, bár a lényeget elmondja.

Gáll Júlia – Goran Episcopus
Fáskövi manószöktetés


Tartalom:

Ez a verses mese egy kismanóról szól, akit Bendegúznak hívnak és egyedül él a Fáskövi erdőben. Szeretné, ha társa lenne és ehhez kéri az erdei állatok segítségét.

Erdő közepi tisztáson,
Áll egy tarkácska házikó...
A napfényünk itt átoson,
Benne alszik egy kis manó...

Véleményem:

Egy aranyos verses mesét tarthat a kezébe az olvasó, amikor belelapoz e könyvbe. A mese érdekessége az, hogy verses formában íródott, és váltott írásmódban. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy egyik oldalon Goran gondolatait ismerhetjük meg történet alakulása által, a másik oldalon pedig Júlia gondolatait. Látni olvasás közben, hogy szépen összecsiszolódnak az írók és a soraik is.

Ebbe a történetbe egy manócska életét mutatják be együtt, aki a barátok mellett vágyik a szeretetre/szerelemre, mert az őt körül vevőknek mindnek van párja. Ezért is segítik őt az erdő lakói, hogy boldognak láthassák. Szóval a mese igazából az összetartásról, a vágyakozásról, a barátságról szól. Hogy mennyire fontosak ezek nem csak a gyerekek, de a felnőttek világában is. Megmutatja az összefogás és a szeretet erejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...