2024. május 7., kedd

E. M. Miller: Szövetség és novellái

Szeretném megköszönni E. M. Miller írónőnek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy elolvassam a Szövetség és Novellái című sci-fi novellás kötetét. Ez a kötet tele van érdekes teóriákkal, hogy az emberek hogyan is vélekednek 1-2 dologról, illetve kinek mit is jelent a világ vége.

E. M. Miller
Szövetség és novellái

Tartalom:

Öt különböző, de valahol összekapcsolódó novellát tartalmaz. Három novellát egy közös
pont köt össze: A világvége variációi. De megismerkedhetünk egy titokzatos erdővel is, amit egy különleges legenda vesz körbe. Vajon igaz? A történetből kiderül. Valamint egy furcsa
bázissal Magyarország területén, ahol néha-néha felbukkannak idegen lények,
és ha kedved támad egy téridő-ugrásra, a köteten belül megteheted.

Véleményem:

Nem ez az első regényem az írónőtől. Viszont remélem nem is az utolsó, amit olvastam tőle. Ebbe a novellás kötetben felhívja pár „világvég” elméletre az olvasók figyelmét. Azt is bemutatja egyes írásai alatt, hogy ki miként viselkedne. Viszont van olyan is, ahol kifejti, mi is lehet a világvég, vagy mit jelent egy párhuzamos világban „élni”.

Régen is rengeteg elmélet született erről. Ennek a regénynek pont az a különlegessége, hogy a régi és az új elméletek összekeverednek.

A sorok közt sok érdekes és hasznos gondolat is el van rejtve. De csak azok számára, akik figyelmesen elolvassák. Itt senki ne azt gondolja, hogy olyan tippeket rejtett el, hogyan éljük túl pl: az ősrobbanást, vagy hogyan meneküljünk el, hanem a mindennapi élethez kapunk tippeket.

Viszont a legnagyobb érzelem, ami minden írásból átjön, az a félelem. Ez határozza meg a novellák hangulatát.

Viszont van olyan írás, amely elméleteket vagy titkokat rejt magába. Számomra kedvenc nem volt, de mind egy kicsit elgondolkoztatott, hogy én bizonyos helyzetekbe mit is cselekednék. És legtöbbször arra a következtetésre jutottam, hogy pánikba esnék. Azonban ez szerintem ilyen helyzetekbe, normális.

Tényleg érdekes volt azt olvasni, hogy van olyan ember, aki ettől vár újrakezdést.

És voltak részek, amiktől a szőr is felállt a karomon.

Tényleg nem adnám ezt a kötetet olyan olvasó kezébe, aki könnyen befolyásolható. Hiszen nem mindenki tudná feldolgozni azt, amit az írónő próbál a szemünk elé vetíteni.

E. M. Miller hivatalos oldala

Bookdreams Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rebecca Reed: Tizennyolc plus 1. (Tizennyolc plusz I.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT mozgalomnak és Rebecca Reed írónőnek, hogy ismét bizalmukba fogadtak, és elolvashattam ...