2024. május 14., kedd

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Lehet, hogy most kicsit elfogult leszek, mert az én egyik történetem is szerepel benne, de igyekszem korrekt maradni, és magamtól elvonatkoztatva írni erről a kötetről.

Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk? Című nem hétköznapi szakácskönyvről szeretném veletek megosztani a véleményemet.


Sky S. T.:
Most főzünk vagy dumálunk?


Tartalom:

Szakácskönyvből ​sosem elég. Van, aki a receptek, más a színes fotók miatt vásárolja. Aztán olyan is van, aki azért, mert tényleg elképzelése sincs, mit főzzön, kellenek az újabb és újabb ötletek.

Sky és vendégei nem szakácsok, de még csak nem is cukrászok, sőt, ha igazat akarunk mondani, még csak nem is feltétlenül konyhatündérek. Legalább is nem mindenki. Hogy mégis vették a bátorságot, és szakácskönyvet írtak? Nem is akármilyet, RENDHAGYÓT? Na, igen, mert legalább annyi benne a jó sztori, mint a házias recept. Ráadásul ezek egyikéhez sem kell szakembernek lenned, hogy el tudd készíteni. Sky szavaival élve – konyhaszüzek is megpróbálhatják! Legfeljebb, ha nem sikerül, még mindig szórakozhatnak egy jót a történeteken.


Vendégek:
Szabó Borka – író, könyves szakember; Sike Erzsébet (Zsike) – énekesnő, dalszövegíró; Pető Fanni (Fay) – MKMT-nagykövet, borítótervező; Pálinkás Angéla (Angi) – MKMT-nagykövet, könyvblogger; Pintér Tünde – háziasszony, Sky unokanővére; Menyhei Mónika (Moncsi) – költő, könyvblogger; K. Kormos Noémi – MKMT-nagykövet, író; Goran Episcopus – költő, író, illusztrátor, felszentelt pap; Dvariecki Bálint – a Helma Kiadó ügyvezetője; Budai Ferenc (Fecó) – költő, író, ezermester.

Véleményem:

Amikor végre a teljes könyv a kezembe volt, izgatottan vágtam bele, hogy ez a nem százas társaság mit hozott össze. És meg kell mondanom senkibe sem kellett csalódnom, mindenki hozta a formáját. Sokat nevettem, hiszen annyi mindent összehordani, mint itt volt, csak a mesébe van. De a receptek, na azokat némelyiket ki kell próbálnom. Van is egy-két recept van kinézve. Persze, nem a sajátom, az már túlzás lenne. De amikor olvastam, egy-egy résznél eszembe jutott a gyerekkorom. Érdekes, hogy három-négy embernek is hasonlít a gyermekkora, jó falun vannak hasonlóságok, na de ennyire… Félelmetes.

Hát szem és száj se marad se szárazon, se éhesen. Abba biztosak lehettek. Egyes történetek lehet, már veletek is megestek.

De akik ezt a könyvet nektek írták, azok nem konyhatündérek, hanem valami egészen mások. Sőt mondhatom akár konyha trolloknak is. De a mottónk mindent elárul. Enni mindenkinek kell, még a konyhaszüzeknek is. És mi mind azok lennénk?

Ha egy kis édességre vágysz, vagy csak időbe utaznál, nevetnél egy jót, akkor ezt a könyvet ne hagyd ki.

Hivatásos szakácsok szemeket becsukni. Ez nem nektek való. Édességrajongóknak pedig kész Kánaán lehet, főleg ha meg is csináljátok. Jó szórakozást hozzánk!

Sky S. T. hivatalos oldala
Helma kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...