2024. május 16., csütörtök

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sors I.) című regénye, amelynek mind a három változata megvan nekem. Most a legutolsóról mesélek, amely a tavalyi évben jött ki, és jócskán ki lett bővítve. A humor, a beszólások, az érzelmek mit sem változtak az évek során, mégis más lett kicsit.

Ella Steel:
Sors-Döntő
(Sors I.)


Tartalom:

Evan Keller egy feltörekvő rockbanda tagja, akinek meghiúsulni látszanak az álmai.
A teher, ami a vállát nyomja már túl sok neki. Segítséget kell kérnie, de ezt nem teheti meg nyíltan, mert az csak tovább rontana a helyzeten. Vajon megtalálja a megfelelő embert?
Haley Benett egy elszánt, makacs, fiatal nő, aki bizonyítani akarja leendő hivatása iránti elkötelezettségét.
Egy hétköznapi történet, egy nem hétköznapi szerelemről. Egy kapcsolat, ami már az első személyes találkozó előtt elmélyül.
Két szív és egy nagy szerelem.
Vajon az egymás iránt érzett szerelmük elég erős ahhoz, hogy legyőzze az élet által eléjük sodort akadályokat? Megismerhetjük félelmeiket, küzdelmüket, kitartásukat és egymásba vetett bizalmukat.
Ebben a történetben bármi megtörténhet, hisz a sorsunkról mi magunk döntünk.

Vélemény:

Régen olvastam ezt a kötetet az írónőtől, és amikor újra megjelent, úgy éreztem, hogy ismét be kell szereznem. Nem egy történetét olvastam Ella Steelnek, de nekem mégis ez az örök kedvencem. Nem csak azért mert humoros, valósághű és magával ragadó, hanem a mondanivalója miatt is. Sokan azt gondolhatják most, hogy ugyan, ez csak egy újabb zenés romantikus könyv. Nem is tudják, mekkorát tévednek, mert a fikció közt a kőkemény valóság is ott lapul a sorok közt. A történet alapja magával ragad, és sodródsz az árral. Az eredeti könyv kijövetele óta a fejlődés szemmel látható. Sokakban felmerülhet, hogy van-e benne újdonság, nagyon széthúzta a dolgokat az írónő? Őszintén mondhatom, hogy vannak új részek, de nincsenek a dolgok elhúzva vagy eltúlozva. Úgy érzem, kicsit több humor és magyarázat került bele, amit eddig talán nem is értettünk. Vannak olyan oldalak is, amik meglepetést fognak tartogatni. Szerintem itt érte el a végső célt. Hogy megmutatja azt, amiről ez a könyv szól, és ez a mottója is: A sorsunk adott, de a döntéseink határozzák meg, hogy melyik úton haladunk a célunk felé. Lehet, nem ennyire hosszan, mégis ezek a szavak írják le a legjobban.

Evan és Haley története mindig különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Mert itt mutatkozik meg az írónő eredeti stílusa. Annak ellenére, hogy komoly témákat boncolgat, és a valóságból is merített bőven ihletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...