2024. június 26., szerda

J. A. A. Donath: Az első szövetség (Triannita krónikák I.)

Szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat J. A. A. Donath írónak, Sky S. T írónőnek és az MKMT Mozgalomnak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, hogy elolvashattam J. A. A. Donath: Az első szövetség (Triannita krónikák I.) részét. Ez egy történelmi fantasy sorozat. Amelyet mindenkinek ajánlok, főleg azoknak, akik szeretik a történelmet vagy a fantasyt.


J. A. A. Donath:
Az első szövetség
(Triannita krónikák I.)


Tartalom:

„Óvd és nyerj!” – Ekképpen szól a triannita lovagok jelmondata, melyben hitük, kötelességtudatuk éppúgy benne van, mint abban az esküben, amit lovaggá avatásukkor tesznek.
Ilyen irányelvek vezérlik a két ifjú lovagot is, akik együtt indulnak el a Védelmezők szigetének alapítólevele után, amit mesterüktől vettek el a kurtok, miközben kegyetlenül meggyilkolták az idős szerzetest.
A hosszú úton Storm és Andrew rengeteg kalandot él át, melyek során valódi társakká válnak.
Vajon eljutnak-e a tekercsért Sulei-be, a vadak távoli vándorvárosába? Képes-e az ember olyan bűnöket is megbocsájtani, melyeket népe ellen követtek el, s amiért előtte gondolkodás nélkül kardot rántott volna?
Mi történik akkor, ha két lovag az ellenség ellen indult harcba, de aztán velük, szövetségesként tér haza?
Ez a kötet J. A. A. Donath eredetileg „A Triannita” címmel megjelent sorozatának első része., annak pedig újragondolt 2019-es változata.

Véleményem:

Már régóta figyelem az író munkásságát, de most először olvastam tőle. Hát meg kell mondanom, hogy egyből a közepébe csöppentem. De nem baj hiszen élvezem.

A Triannita krónikák sorozata által az olvasó a múltban találja magát.

Aki szereti a történelmet, annak szívből ajánlom. Lehet már az első pár oldal után olyan érzésed lesz, mintha a keresztes lovagok korába csöppentél volna. De ez valóban így is van? Vagy ez csak egy hasonlóan működő „titkos” társaság?

Én nagyon szeretem a történelmet, és be kell vallanom a történelmi fikciókat is. Számomra az első könyvnek volt egy kicsit Robin Hood-os beütése is. De ez csak még érdekesebbé teszi magát a világot, amit az író megalkotott.

Féltem tőle valahol, hogy egy összefüggéstelen történetet kapok. De amikor elkezdem olvasni kellemeset csalódtam az íróban. Mert nem csak a világot építette fel tégláról téglára a történet előre haladtával, hanem a főszereplők életét is szépen bemutatta.

A legjobban az tetszett az egészben, hogy az akkori kor öltözékének utána nézett és beleszőte azt a történetbe. Ezzel is hihetővé téve a történetet.

A kalandok és az események fordulatosak. Az olvasónak folyamatosan fenntartják az érdeklődését.

Szinte együtt szenvedünk és mosolygunk a szereplőkkel. Egy jó barátság kialakulásának lehetünk részesei a könyv lapjai által.

Olvasás közben többször eszembe jutott az a mondat, hogy a múltunk formál és erősít meg. Ez erre a történetre nagyon is érvényes. De hogy miért? Az majd akkor derül ki igazán, amikor elolvastad.

A könyv maga nem hosszú, viszont tartalma és lényeges mondanivalója van. Olvasás után a történet még sokáig az olvasóval marad.

A mondanivalóját csak az értheti meg, aki figyelmesen olvas. Akarva vagy akaratlanul az író a mai világnak is rejtett el benne üzenetet.

Alig várom, hogy olvassam a folytatást és megtudjam mi történik a hőseinkkel a további kalandok során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...