2023. január 26., csütörtök

Előolvasás: Szabó V. Dóra: Út-vesztők

Szeretném megköszönni a bizalmat Szabó V. Dóra írónőnek, hogy lehetőséget adott megjelenés előtt elolvasni a hamarosan megjelenő Út-vesztők című romantikus regényét. Maga a történet tele van fájdalommal, küzdelemmel, titokkal, reménnyel, újrakezdéssel.
A regény megjelenése: 2023.2.14.-én lesz a Stílus és Technika gondozásából.

Szabó V. Dóra
Út-vesztők

Tartalom:

Mindig van remény… egy jobb életre, egy teljesebb életre. Csak rajtunk múlik, valóra válik-e vagy sem.
Szabó-V. Dóra: Út-vesztők, romantikával átszőtt regényében a két főszereplő nem átlagos életén keresztül keresi a választ arra, hogy kaphatunk-e, megérdemlünk-e egy új esélyt, vagy mindent elveszítünk elhibázott döntéseink miatt.
A hajléktalan fotós és a modellek csillogó világával ismerkedő sminkes egymásra találása, tragédia közeli elválása szívfájdítóan érzelmesen mutatja be, hogyan találhatunk kiutat érzelmeink labirintusából, hogyan kezdhetjük újra, és találhatjuk meg a boldogságot.

Vélemény:
5/4

Most számtalan érzés kavarog bennem a regény elolvasása után. Először is azért, mert számomra meglepő az, hogy nem hamarább kezdett el írni az írónő. Hiszen ez a története nagyon szíven ütött. Tele van rengeteg érzelemmel, titokkal és társadalmi problémákkal. A regényen nem érezhető az, hogy ez az első könyve.
A stílusa könnyed és könnyen olvasható. A karakterek élethűek. Tetszik az, hogy az egész történetet két szemszögből ismerhetjük meg. A különlegessége az, hogy nem mindig más meséli el a következő fejezetet. Őszintén megmondom, nekem kicsit talán jobban tetszett volna az a megoldás, hogy a történet első részét a női karakter szemszögén keresztül ismertük volna meg, míg a második részét a férfi karakter szemszögén keresztül. Viszont a történet így is élvezhető és értelmezhető. Elején nem tudtam megbarátkozni azzal, hogy a folytatásos fejezeteknél nem volt kiírva a karakter neve, és így hirtelen nem is tudtam, hogy kinek a szemén keresztül látom a történetet, de ahogy haladtunk előre, már hozzászoktam.
Az alaptörténet viszont nagyon szépen ki van dolgozva. Élvezhető és elgondolkodtató. Nekem nagyon sokszor könnyet csalt a szemembe. Hiszen mindkét főszereplő nagyon sokat küszködik magában. A társadalmi problémák megjelenése viszont nagyon kellett a történetbe.
Hiszen enélkül nem is találkozott volna egymással egy hajléktalanná vált fényképész és egy örökké segíteni szerető sminkes.
A történetben a hajléktalanná válás mellett megtalálható az alkoholizmus, drogok által okozott problémák, mentális betegség, mozgássérült életmód bemutatása stb.

Sok kérdés kavarog majd ugyan az olvasóban eme történet végén. De a válaszokat a sorok közt és magunkban is megtaláljuk. Viszont vannak nyitott kérdések. Ezért remélem, az írónő folytja majd a történetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...