2023. február 6., hétfő

Előolvasás: Farkas Anett: Kettős játszma (Ádám és Lili I.)

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy megjelenés előtt elolvashattam Farkas Anett: Kettős játszma (Ádám és Lili I.) című krimi regényét. A regény rengeteg titkot és meglepetést tartogat az olvasó számára. Egészen más, mint az eddig megjelentek ezért is különleges. Hiszen itt a megszokott stílus mellett a humor is felüti a fejét.
Megjelenés 2023.3.10.

Farkas Anett:
Kettős játszma
(Ádám és Lili I.)


Tartalom:

Elhidegült kapcsolatok, egy kitaszított gyermek és a múltjával küszködő ügyfél.
Vajon melyik sötét titok vezet a megfejtéshez?
Várnai Ádám, a népszerű sümegi ügyvéd, Sopronba utazik, hogy védelmébe vegyen egy fiatal nőt, Petrát, akit gyilkosság vádjával tartanak őrizetben. Nehéz helyzetbe kerül, mert a vádlott zárkózott, nehezen nyílik meg.
Lili Ortiz százados versenyt fut az idővel, mikor csapatával beleveti magát a gyermekrablóhálózat falai között zajló baljós eseményekbe.
Egy három éve eltűnt kislány lehet a megoldás kulcsa, de ahhoz, hogy kiderítsék, mi történt, először válaszokat kell találniuk a börtönben őrzött nő titkaira.
Az őrület akkor kezdődik el igazán, amikor a szálak összefonódnak.
Mi lehet a közös a lányok múltjában?
Milyen kapcsolat fűzi őket a gyermekkereskedelemhez?
Mit hallgathat el Petra?
Egy ügyvéd.
Egy vádlott.
Egy kislány.
Egy hálózat.
Egy ügynök.
És egy mindenre elszánt csapat.

Véleményem:
5/5


Az írónő eddigi megjelenéseihez képest, ez a regény nagyon más lesz. Nem csak a történet miatt, hanem mert egy új oldalát is megmutatja.
Ebben a történetben újra megmutatja, hogy a csavarok sosem fogynak el, hogy a titkokat és a rejtélyeket még lehet fokozni. De vajon meddig?
Ádám és Lili története számomra tele volt meglepetésekkel és fordulatokkal. Ahogy már megszokhattuk az írónőtől is itt beletette a szívét és lelkét. Látni a fejlődését és azt, hogy a kutatómunka gyümölcse beérik. Annyira valósághű képet tár az olvasó elé, hogy el kell gondolkodnia azon, nem-e tegnap történt mindez. A verbális és a nonverbális bántalmazás ismét megjelenik a történetben, ahogy azt már megszokhattuk tőle. De most nagyobb hangsúlyt fektetett a gyerekrablásra. Ami valljuk be napjainkban is igen égető probléma. Ahogy megszokhattuk már az írónőtől, itt is a sorok között kell olvasni. Hiszen nagyon fontos mondandója van a regénynek számunkra. Hogy mi az, majd márciusba a könyv megjelenése után kiderül. De tanulságos lesz minden olvasó számára.
Ádám és Lili történetében az tetszett nagyon, hogy a komoly téma ellenére a humor is felütötte a fejét, ezzel is még szórakoztatóbbá téve számunkra a regényt. Sőt, hogy tovább fokozzam az olvasók érdeklődését elárulom azt is, hogy a romantika se marad ki belőle. De itt ne egy nyálas csöpögős romantikus jelenetre gondoljatok, hanem olyan Anettosra. Hogy ez mit rejt magába? Ki fog derülni, és garantálom, hogy élvezni fogjátok.
A regényt még különlegessé teszi az, hogy Lili embereit az írónő valós emberekről mintázta. Ezek olyan személyek, akik közel állnak hozzá és jól beillenek egy olyan csapatba, ahol a főnökük eléggé temperamentumos személy.
Még Ádám karaktere Dávidhoz képes nyugodt és kellemes felfrissülést hoz a történetbe, addig Lili karaktere Vivienhez képest temperamentumosabb. Ezért is lett Ádám és Lili párosa is kedvenc. Mert mások, mint az eddig megszokott szereplők.
Ez a kötet nem hiányozhat a krimi rajongók könyvespolcáról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pigniczki Ágnes: Csivi-Csirri mesék

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pigniczki Ágnesnek , hogy lehetőséget biztosítottak nekem, hogy elolvasha...