2023. március 14., kedd

Megyeri Judit: Rózsakő-Kezdetek (Rózsakői rejtélyek 0,5)

Most egy előzménynovelláról hoztam el nektek a véleményemet. Ez nem más, mint Megyeri Judit: Rózsakő-kezdetek, amely a Rózsakői rejtélyek 0,5 része. Ebbe a ebből a történetből ismerhetjük meg, Ben és Flóra múltjának egy részét.

Megyeri Judit:
Rózsakő- kezdetek
(Rózsakői rejtélyek 0,5)
Tartalom:

Előzménynovellák a Rózsakői rejtélyekhez.

GÉNEK
Ben a háta közepére se kívánja a karácsonyt, és nem a zűrös családja, meg a csicsásan feldíszített házak miatt. Hanem azért, mert a lány, akiért titkon odavan, egy fura sráccal jár. Ben mindent megtesz, hogy rájöjjön, mit rejteget a másik fiú. De vajon mit kezd majd az igazsággal?

RÉGIMÓDI SZALONCUKOR
Flóra az egyetemen szaloncukor alá rejtett üzeneteket kap, amik egyre szenvedélyesebb idézetek Shelley-től. Vajon ki a titkos imádója? Flórát hajtja a kíváncsiság, hogy kiderítse, de nem számol a következményekkel.

Vélemény:
5/5

Egy rövid, alig 26 oldalas novella, amelyből megismerhetjük Ben és Flóra múltjának egy részét. Azért érdemes ezzel kezdeni, mert majd később Megyeri Judit: Holtak az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek I.) része ott fog elkezdődni, ahol a novella véget ért.

De ne szaladjunk ennyire előre.

A Gének című novella Ben életét mutatja be, mielőtt Magyarországra, azaz Rózsakőre költözött volna a családjával. Megtudhatjuk, hogy miért hagyta ott édesanyjával és nővérével Philadelphiát. Sőt az is kiderül, hogyan is lett Benből magánnyomozó.

A Régimódi Szaloncukor novella pedig Flóra életét mutatja be a főiskolán. Sőt az is kiderül, hogy az apja ajánl neki egy állást. Vajon főhősnőnk elfogadja azt? Vagy hagyja, hogy a kíváncsisága és a titkos hódolója behálózza? De vajon ki ő és miért a versek útján mondja el a lánynak, hogy szereti?

Számtalan kérdés felmerül az olvasóba, de ezekre majd mind választ kapnak a folytatásban.
A Rózsakő-kezdetek című novellás kötet csak felkelti az olvasó kíváncsiságát, és alig várja, hogy elkezdje olvasni a folytatást, amelyben jobban megismerheti a két főszereplő életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...