2023. április 29., szombat

Egy csésze kávé Elena Honoria írónővel

Ismét szeretnék nektek bemutatni egy tehetséges írónőt, aki nem más, mint Elena Honoria. Neki nemrég jelent meg első nyomtatott regénye, A Varázslónő címmel. Viszont A Varázslónő megjelenése előtt, tavaly egy e-bookkal debütált, amely a Cukorfalat címet kapta.
Én azon kevés szerencsések egyikének mondhatom magam, aki ismerte már az írónőt a debütálása előtt, hiszen Elenával a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztősége által ismertük meg egymást. Ő is egy szerkesztő volt ott, mondhatom akár azt is, hogy kollégák voltunk. Elena évek óta novellákat és verseket ír.


Az írásaiban benne vannak az érzelmek. Erre ő nagy hangsúlyt fektet, ahogy a mondanivalóra is. Szinte nincs olyan műve, amellyel valamilyen érzelmet, gondolatot ne akarna átadni az olvasóinak.

Örülök neki, hogy nem csak kollégák voltunk, hanem barátok is lettünk az évek folyamán. Hiszem azt, hogy minket a könyvek és a közös érdeklődés is összekapcsol.


Az ő személyében egy odaadó édesanyát ismertem meg, akinek mindene a család. És ő büszke is erre, ahogyan őrá is büszke a párja, gyermekei, szülei és a barátai.

Elena mindig optimista próbál lenni, a rossz dolgokba megtalálni a jót. Nem fél kimutatni az érzéseit. Csak azt sajnálom, hogy még személyesen nem tudtunk találkozni, de ahogyan a mondás tartja, Ami késik, az nem múlik.


Kevesen tudják róla szerintem azt, hogy az őszintesége mögött több rejtőzik. Nagyon erős nőt ismertem meg általa. Példát tud mutatni a világnézetével és bizalmával. Mint sok író, ő is próbál kapcsolatot teremteni az olvasókkal, és neki is sokat számít az őszinte vélemény. Hálás tud lenni és nem adja fel. Remek titkolózó és titoktartó. Mindig tud meglepetést okozni.
Novelláit és regényeit érdemes figyelmesen olvasni a mondanivaló miatt. Ő egy olyan világot teremtett meg, amelyre szívünk mélyén mind vágyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...