2023. május 1., hétfő

Egy csésze kávé Zsíros-Petróczki Kitti írónővel

A mai Egy csésze kávé rovatomban, egy olyan írónőt szeretnék nektek bemutatni, akivel sajnos még személyesen nem találkoztam, de remélem ez változni fog, hiszen régóta ismerem már őt, és amit eddig a fejébe vett az mindig el is érte. Érdemei közé tartozik a Smaragd Kiadó, amelyet a második könyve megjelenése után alapított. Tehát a Smaragd kiadó alapítója nem más, mint Zsíros-Petróczki Kitti írónő, aki szerintem az egyik legőszintébb és legsegítőkészebb ember, akit csak ismerek.


Amikor időnk engedi, beszélgetni szoktunk egymással. Sőt volt már rá példa, hogy megkerestem valamilyen ügyben, és ő nem habozott segíteni nekem. Mindig kielégítő és bő választ ad az érdeklődők számára. A kiadó írói mellett teljes mellszélességben kiáll.

Számára a legfontosabb dolgok a család, a barátok, az írói és az olvasói. Sok dologba kipróbálta már magát. Vállalkozó szellemű fiatal hölgy.
Regényei nem könnyed olvasnivalók, sőt inkább naplóregényeknek mondanám, de érdemes elolvasni őket. Mindnek van mondanivalója és bensőséges tartalma. A nyomtatott könyvek az olvasók számára meglepetést is tartogatnak, mivel Qr-kódok is vannak elrejtve a lapok közt. Akinek van Qr-kód olvasója a telefonján és beolvassa a kódot, akkor az adott fejezetet inspirált zeneszámra találhat rá a segítségével. Ez egy nagyon érdekes ötlet volt tőle, és egyedi is, mivel eddig ilyennel még nem találkoztam.

Az írónő számtalan ötlettel áll elő, sőt számtalan projektbe részt vesz, amellyel fejlesztheti saját magát is. Sosem zárkózik el az olvasói elől. Próbál érdekes tartalmakat gyártani a szerzői oldalára és a Smaragd kiadó oldalára egyaránt.
Az íráson és az olvasáson kívül a festészet a kedvenc időtöltése. Mondhatjuk rá, hogy ő egy sokoldalú művész. Festményeit nyereményjátékokon sorsolják ki. Ezek a képek mind egy-egy regényhez készülnek. De minden évben szervez jótékonysági licitet egy képével, amiből a befolyt összeget egy rászorulónak ajánlanak fel.


A szíve mélyén rendkívül nemes ember. Sokan vehetnek példát a munkásságáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...