2023. május 18., csütörtök

Egy csésze kávé Aurora P. Hill írónővel

A mai részben ismét egy olyan személyt szeretnék nektek bemutatni, akivel jó kapcsolatot ápolok. Őt még első regénye megjelenése előtt volt szerencsém megismerni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnál kollégák voltunk egy ideig. Ő nem más mint, Aurora P. Hill írónő, akinek Serbeniát köszönhetjük. Ugyanis az ő fantáziavilágából született meg a Serbeniai krónikák világa.


kép forrása: Aurora P. Hill hivatalos oldala

Tavaly találkoztam vele először a Könyvhéten. Az írónőről tudni kell, hogy Magyarországon született mégis külföldön, Ausztriában él a családjával, de sokat tartózkodik szülőhazájában is.

Aurorában egy kedves, nyitott és beszédes embert ismertem meg. Jó a humora és igyekszik mindig vidámnak lenni. Számára a gyermekei és a férje jelent mindent.

Az írást nagyon fiatalon kezdte. Gabriella története majdnem 20 évig lapult a fiókja mélyén.


kép forrása: Aurora P. Hill hivatalos oldala

Az írónő a fantasy zsánerben írók táborát erősíti. Sok mindent kipróbált, míg rátalált a mostani önmagára. A szívéhez közel áll a japán nyelv.

Az írónő mindig nyit az olvasók felé. Rengeteget posztol, és mindig elmeséli, hogy az írás milyen fázisba tart nála. Sőt mesél egyéb sikereiről is. Nemrég nemcsak a Smaragd kiadó írójaként mutatták be őt, hanem mint szerkesztőt és korrektort. Ez számára nagyon is testhezálló feladat, hiszen a magazinnál is ezt a munkakört töltötte be. Rengeteg magyar szerzőtől olvas. Igyekszik a saját művein kívül másét is bemutatni. Részt vesz az Írótesó programban is.

Az írói álca alatt egy melegszívű ember lakozik. Számára az olvasás kikapcsolódás. Sok íráskurzuson részt vesz, hogy ezzel is fejlesztve magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...