2023. május 13., szombat

Előolvasás: Sarah Shadow: Az alvilág szívében

Szeretném megköszönni a lehetőséget Sarah Shadow írónőnek, hogy megjelenés előtt elolvashattam, a hamarosan megjelenő regényét, amely Az alvilág szívében címet viseli. Ez a történet nem egy mindennapi világot tár az olvasók szeme elé. Sokan olvastunk már a maffiáról, láttunk filmeket róla, de ilyen történet még nem született eddig. Így hát, aki ezt a regényt a kezébe veszi, készüljön fel mindenre, hiszen nem minden, olyan, amilyennek képzeled.
Megjelenés: 2023.06.08.

Sarah Shadow:
Az alvilág szívében
Tartalom:

Ha a bűnszervezeteket vesszük, Európa olyan, mint egy kétpólusú világ. Az egyik oldalon a mindig napfényes és vibráló olaszországi Nápoly, a másik oldalon a nagyságáról és hatalmasságáról elhíresült oroszországi Moszkva áll. Mint két mágnes: amit az egyik vonz, a másik taszít. Ez a történet nem csupán Kristóf és Szonja szerelméről, megpróbáltatásairól, egymásért való küzdelméről szól. Lehet-e egyáltalán őszintén szeretni egy olyan zárt közösségben, ahol mindezt inkább a sebezhetőség kimutatásaként kezelik? Képesek vagyunk-e hűségesek lenni egy olyan alattomos rendszerhez, ami cserébe az életünket kívánja?

Mi történik akkor, ha a két – maguk részéről elpusztíthatatlannak hitt – autokrata egyszer szembekerül egymással?

Vajon ki hal meg, és ki éli túl?

„Az Éva kezében lévő almák is kívánatosak voltak, mégis a paradicsom vesztét okozták. Mintha az ember a kígyóhoz jobban vonzódna.”

Vélemény:
5/5

Nehéz most megfogalmaznom azt, amit valójában érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban. Mert bevallom már nagyon vártam, hogy újra elmerülhessek Sonja és Kristóf világában, de álmomba sem gondoltam volna, hogy ennyire beszippant ez a világ. Ha nem kellene aludni néha, akkor egy nap alatt kiolvastam volna, hiszen a történet csak úgy sodort magával.
Az első részhez képest, amely Az alvilág árnyékában címet viseli, ez a rész akciódúsabb, szókimondóbb és veszélyesebb.
Az írónő itt tört teljesen össze. Sok szereplőt megkedveltem, olyanokat, akiket azt hittem, gyűlölni fogok. De mérges is vagyok a szerzőre az miatt, hogy amit adott, azt el is vette.
Bár, ahogy mondani szokás a történet alakítja magát és itt ez nagyon látszik.
A szerző írástechnikája nagyon sokat fejlődött, a cselekmény és a tájleírása az előző részhez képest lényegesen jobb. Ami nagyon tetszett, az a tájleírás volt. Annyira életszerűen írta le Olaszország és Oroszország egyes helyeit, hogy szinte azt éreztem, én is ott vagyok. Éreztem a meleg lágy fuvallatát a bőrömön, vagy a hideg csontig ható érintését.
A cselekmény maga nagyon izgalmas és fordulatos. Nem tudtad, hogy milyen izgalmakat rejt a következő oldal.
Míg az első rész humoros és izgalmas volt, ez inkább szívszorító és akciódús.
Megismerhetjük Sonja édesapját Dariot, aki az olasz maffia feje, Lorenzot, aki a legjobb barátja és jobbkeze. Valerijt, aki az orosz maffia vezére.
Az írónő hű maradt önmagához és ebben a részben is négy oldalról ismerhetjük meg az eseményeket. Érdekes belelátni több szereplő fejébe, és megérteni a cselekedeteik okát. Ez a regény kicsit betegre sikerült, szóval a gyenge gyomrú olvasóknak nem ajánlom. A szerelem viszont itt sem marad el, hiszen Sonja és Kristof szerelme még nem teljesedett ki az első részben. Vajon itt ki fog?
Az első rész olvasása után rengeteg kérdés megfordult a fejembe, ez itt sem volt másképpen. Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy vajon el-e fogadják Kristófot. Minden titokra fény derül, vagy van, ami már a feledés homályába merült? Mit lép Dario, ha mégis olyanra kerül sor, ami mindent megváltoztat?
Mennyire lehet kemény és érzelmes egy könyv, az csak akkor derül ki, ha a kezedbe veszed Sarah Shadow legújabb írását. Hiszen semmi sem az, aminek látszik, senki se az, akinek hiszed.
Vajon mennyit bír elviselni egy férfi, a nagy betűs NŐ-ért? Minden ki fog derülni.
A borító pedig nálam nagy szerelem, mert annyira jól tükrözi a külső a belsőt. Tökéletes választás volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...