2023. június 1., csütörtök

Aria Brighton: Azria kapuja

Most egy nyeremény könyvről hoztam el a véleményemet, amely nem más, mint Aria Brighton: Azria kapuja című fantasy regénye. A regény nemrég jelent meg e-könyvben, és egy olyan világba kalauzolja el az olvasókat, amely tükrözi a jelent, a múltat, sőt a jövőt is. Az elemek keveredését nagyon érdekesen és élethűen írta le az írónő.

Aria Brighton:
Azria kapuja

Tartalom:

Katie ​Roberts és öccse, Tommy szüleik váratlan halála után Angliában kötnek ki. Nem csak Woodlock Hall és az ottani szokások idegenek a számukra, hanem a nagyanyjuk, Lady Bedford is, a kastély úrnője. Miközben próbálnak beilleszkedni és a grófnővel is megbarátkozni, egyre több titok és megválaszolatlan kérdés tűnik fel, ami mind egy bizonyos üzlethez és a családjukhoz fűződik. Katie a kastély eldugott kertjében egy labirintusra bukkan, aminek a végén egy titokzatos kapura lel és egy nem kevésbé titokzatos ifjúval találkozik, aki úgy mutatkozik be, mint a Woodlock Hall-al szomszédos birtokon élő család egyik tagja. Ő és a bátyja sokszor tűnnek fel Lady Bedford kastélyában, ami gyanakvásra készteti Katie-t.

A grófnő által rendezett jótékonysági bál éjszakáján Tommy nyomtalanul eltűnik, Katie pedig maga indul megkeresni őt. A titkos kapu felé veszi az irányt, aminek a túloldalán nem más rejtőzik, mint Azria: egy tündérekkel és más különféle lényekkel teli ismeretlen világ. Ekkor veszi kezdetét egy kalandos utazás, ami során Katie-nek nem csak a saját érzelmeivel, hanem a rá leselkedő veszélyekkel is meg kell küzdenie. Te be mernél lépni Azria kapuján?

Vélemény:

- karakterek: 5/5
- leírás: 5/4
- olvashatóság:5/5
- humor:5/3
- izgalom: 5/5
- logikai szál: 5/5

Mindig azt mondják, hogy akkor a leghitelesebb egy regényről véleményt formálni, ha leírod, mit éreztél olvasás közben. Na ez most nekem nehezen megy, mert egyszerűen nagyon tetszett nekem ez a regény. A legerősebb érzelmem az volt, hogy hiánypótló a piacon. Bár kevés fantasyt olvasok, igyekszem mindig úgy választani, hogy az én ízlésemnek megfeleljen. Na, ennél nem így volt. Láttam ugyan az írónő oldalán híreket elcsöppenni róla, mégis kicsit tartózkodtam tőle. Egyszer, még megjelenés előtt nyereményjátékot indított, amin nyertem és el is olvastam még frissiben. Egyszerűen nem tudtam lerakni. Izgultam a karakterekért, hogy mi fog velük történni. Hogy miért? Katie és az öccse Tommy története tele van izgalommal, titokkal, fordulattal. Mindenki azt hiszi, hogy egy fantasy regényben nyüzsögnek a különleges lények, nos, ennél igaz, de nem mindegyikre jellemző. De ez csak pluszt tesz a cselekményekhez.
Sokáig még megjelentek olvasás után a gondolataim között a szereplők. Hogy mi lehet velük? Mi határozta meg a döntéseiket? Milyen titkok lengik körbe őket.

Személy szerint alig várom a folytatást. Hiszen az Azria kapuja egy bevezető kötet az írónő különleges világába.
Aria Brighton nevét már korábbról ismerem, csak azt nem tudtam róla, hogy magyar írónő. Az első regénye a Vérvörös rabság című szintén fantasy regény.

Aria stílusa könnyed és szórakoztató. Ha egyszer elkezded olvasni a történetét, nem tudod letenni. Ritkán fordul velem elő, hogy ennyire magába szippant a fantasy világa.

A regény hiánypótló a piacról, nem csak azért, mert különleges, egyedi lények is szerepelnek benne, hanem mert a múlt és a jelen különleges elegye is megtalálható benne.

Voltak olyan helyszínek a regényben, amire ez nagyon is jellemző volt. Annyira élethűen volt megírva, hogy szinte magam előtt láttam a tájat, a házakat, virágokat. Ahogy a régi és az új egybeolvad.

A könnyed olvashatóság mellett fontos mondanivalót is hordoz magában. A humor szintén megcsillan a regényben. Tetszik, hogy a karakterek néha csipkelődnek egymással.

Katie és Tommy története mindenki szívébe nyomot hagy. Hiszen ez a történet egy testvérpárról szól, akit körülleng nem is egy, hanem rengeteg titok. De melyik titok lesz az, amelyre örökre mindent megváltoztat?

Aria Brighton hivatalos oldala
Bookline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...