2024. március 22., péntek

Előolvasás: Rebecca Reed: Neon Nails II.

Szeretném megköszönni Sky S.T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Rebecca Reed írónőnek, hogy lehetőséget adott, hamarosan megjelenő Neon Nails II. részét elolvashassam. Külön megtiszteltetés számomra, hogy az én bíztatásomra született meg eme különleges kötet. Ebben a részben sok mindenre választ kap az olvasó. Érdekes volt az eseményeket megismerni Salvo és Danny szemszögéből, de nagyon tetszett, hogy a múlt és a jelen találkozott.


Rebecca Reed:
Neon Nails II.
(Neon sorozat IV.)




Tartalom:

Ebben a kötetben a Neon Nails első részében megismert Danny és Salvo történetét követhetjük nyomon. Visszaugrunk az időben négy évet, ahol Ruben, Salvo és Danny első éves egyetemistaként először találkozik egymással. Az olvasók betekintést nyerhetnek a két fiú megpróbáltatásokkal teli kapcsolatába, olyan fontos dolgok mellett, mint a család, az előítéletek, az előbújás, az összetartás és a barátság.
Salvo visszaemlékezése révén négy év boldog és küzdelmekkel teli időszakát kísérhetjük végig, tele vidám és megható pillanatokkal.
A könyv önálló regényként is megállja a helyét, ám annak ellenére, hogy ez egy előzményregény, érdemes az első kötettel kezdeni az olvasást.

Véleményem:

- karakterek:5/5
- leírás:5/5
- olvashatóság:5/5
- történet:5/5
- humor:5/5
- izgalom:5/5
- logikai szál: 5/5

Végre mondhatom azt, hogy minden kérdésemre választ kaptam Danny és Salvo történetével. De most ürességet érzek, mert el kellett őket engednem. Rebecca Reed írónő minden kérdésre választ adott ebbe a történetben Dannyval, Salvoval és Rubennel kapcsolatban. Hosszú regény, de egy percig sem lehet unatkozni olvasás közben. Az írónő ügyesen megoldotta a jelen és a múlt kapcsolódását. A regény ott kezdődik ahol Danny a Neon Nails első kötetében belépett a képbe, és Salvo visszaemlékezése által, a múltban folytatódik. Szépen fel van építve a történet. Érdekes volt az eseményeket megismerni Salvo szemszögéből. Most már értem, hogy miért mondták az első részben, hogy Nathan nagyon is hasonlít Salvóhoz. A regény második felében érünk vissza a jelenbe, pontosabban ott kezdődik el ahol a Neon Nails egy véget ért. Komolyan jó volt visszatérni az ő világukban. A szereplők nagyon szerethetőek és könnyű velük azonosulni. Sokat mosolyogtam most is, bár néha elég nehéz témát boncolgat az írónő. Volt, hogy a könnyem is kijött. Aki olvassa, az igazi hullámvasútra ül fel. Könnyen olvasható, rengeteg meglepetést és fordulatot tartalmaz. A humor hatalmas szerepet játszik benne, hogy elvegye egy kicsit a komoly téma élét. Szinte letehetetlen úgy magába szippant a történet. Önkéntelenül is elképzeltem azt, hogy én mit tennék egy-egy szituációban, hogyan reagálnék. De a kedvenc jeleneteimet jó volt úgy is olvasni, hogy megismerhettem a dolgokat a másik fél szemszögéből is. Danny bátor volt, hogy meghozta azt a döntést, amely számára igazán fontos. Látni, hogy Salvo küzdelme nem volt hiábavaló. Bár volt olyan rész, amikor meg tudtam volna őt pofozni, hogy térjen már magához, és a hajam téptem, hogy ezt most miért kellett. Minden olvasónak tudom ajánlani, aki szereti a humoros meleg regényeket. Önmagában is olvasható regény, de igazán csak akkor érted meg, ha olvastad az első kötetet, ahol megismerhetitek a másik szerethető páros, Nathan és Ruben történetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...