2024. március 25., hétfő

Ria Anne Donovan: Váratlan ajándék (Alina és David II.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Ria Anne Donovan írónőnek, hogy lehetőséget biztosítottak nekem arra, hogy elolvassam a Váratlan ajándék (Alina és David II.) részét. Ez a rész Katharine szemszögéből íródott. Így most az ő gondolatait ismerhetik meg az olvasók.


Ria Anne Donovan:
Váratlan ajándék
(Alina és David II.)


Tartalom:

Mindig egy üres papírlappal kezdődött. Te csak ültél ott, és nem tudtad, hogy mihez kezdj magaddal. Annyi lehetőség várt rád, amelyek közül választhattál. Katherine – életében először – taktikázott csupán.
Egy kiválasztott szakma, amely első hallásra tetszőlegesnek tűnik, de álmok nincsenek mögötte. Csak ő tudta, senki más, és ez volt az első, ami hidat képezett közte, és a barátai között.
Katherine -re élete legnehezebb döntése várt, amiért súlyos árat kellett fizetnie. Nincs visszaút, nincs megbánás, és mégis valamit elveszít ezáltal. Valami, ami egy törött üveghez hasonlít, amit, ha bár meg fog tudni ragasztani, de soha többé nem passzolnak úgy egymáshoz a darabok, mint amikor még teljesen egész volt. Vajon kész felnőni ahhoz, ami rá vár?

Véleményem:

A történet ott kezdődik el, ahol az első rész véget ért. És ezt azért tartom már most az elején megemlíteni, mert nekem ez egy hatalmas pluszt jelentett. Bár most a történetet nem Alina szemszögéből folytathatjuk tovább. Ez egy különlegessége ennek a sorozatnak.

Sok olyanba futottam bele blogger pályafutásom alatt, hogy egy sorozatot, ha valaki más folytatott, szinte ismétlés lett a vége. Na ennél ez az érzés elmaradt.

Kellemes meglepetést okozva ezzel nekem. Viszont Pola miatt van egy nyugtalan érzés bennem. Remélem, nem lesz igazam, és minden ki fog derülni az ő regényéből.

Ez a rész is tele volt titkokkal és fordulatokkal. A csapathoz két új ember is csatlakozott, és úgy érzem, velük lesz teljes.

Érdekes az, hogy a nehézségek a felnőtté válásban sosem érnek véget. Mintha folyamatosan küzdenünk kellene. És ez így van, ez a regény is csak a valóságot mutatja be. De az rettenetesen tetszett, hogy a szeretet és a barátság ereje mindenen felül van. Még akkor is egymás mellett vannak, ha valami nehézséget görgetett eléjük az élet.

Hát a végéhez csak annyit tennék, hogy hol a folytatás. Mert mikor elfogytak a betűk kerestem, és őrült elméleteket gyártottam, hogy vajon mi fog történni. Mi történhetett?

Összegezve az egészet egy darab álmot kapott az ember. Hogy nem csak mindig a nehezebb út járható vagy a kerülőút. Ha a tetteinkért vállaljuk a felelősséget, és minden nehézséget akkor még jól is kisülhet a végén.

És úgy éreztem az útkereső Katharine megtalálta a maga útját, a családja, a barátai és a párja által. Sokan nem tudhatjuk még, hogy hová vezet a mi utunk, csak abban bízhatunk, hogy amelyik útra rálépünk az a célig el is vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...