2024. március 16., szombat

Ria Anne Donovan: Alina & David

Először is szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, a Helma Kiadónak, MKMT Mozgalomnak, Ria Anne Donovan írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam Ria Anne Donovan: Alina & David történetét, amely az írónő legelső regénye. Ebben a regényben szó esik a felnőtté válásról és az első szerelemről/komolyabb érzelmekről. És sok titkot tartogat még.

Ria Anne Donovan:
Alina & David


Tartalom:

A romantikus regény egy fiatal lányokból álló baráti társaság mindennapjairól, a tinédzserekkel megtörtént eseményekről, és az átélt történetek lélektani feldolgozásáról szól. Alina felismeri, hogy az érettségi után gyökeresen megváltozik az élete. A főszereplő természetesen kíváncsi az újra, a jövő kihívásaira, ugyanakkor lelkében aggódik a régi, majdhogynem gondtalan gyermekkora elvesztése, és a baráti társaság – iskolaváltás miatt törvényszerűen bekövetkező – felbomlása miatt. Alina megtalálja a szerelmet Davidben, de a lány még nem tudja bizonyosan, hogy vajon az egyetemi évek alatt is kitart-e a szerelmük ereje?

Véleményem:

Vannak olyan könyvek, amelyek az igaz barátságról szólnak, de ha egy férfi/nő belép a képbe akkor az a barátság semmivé foszlik. Ezért sokszor érezhetjük úgy, hogy nincs sírig tartó barátság. Erre próbál Ria Anne Donovan írónő rácáfolni ezzel a regényével, amely nem csak tele van küzdelmekkel, mindennapi nehézségekkel, hanem még titkokkal is tarkította a történéseket.

Eseménydús könyv, hiszen egyik lapról a másikra történik valami. A szereplők a szemeink előtt küzdenek meg a fiatal felnőttlét nehézségeivel és felnőtté válásával.

A történet négy barátnőről szól, akiket az élet lassan más városba küld, mégis megpróbálnak együtt maradni addig, ameddig csak tudnak. Sőt utána is, de vajon milyen megoldás lehet erre kitalálni? És mi van akkor, ha a szerelem is betoppan az életükbe?

Négy barátnő, négy különböző életkörülmény, mégis a barátság áll a középpontban. Ez a regény megmutatja azt, hogy mennyire fontosak lehetnek az emberi kapcsolatok, de ez a regény sok más problémát is boncolgat.

Minden eddig olvasott regényében ott a gyász, az elhagyatottság, bizonytalanság, félelem, küzdelem.

Ezzel is megmutatva azt, hogy a mindennapi életünkben nemcsak a boldogság található meg.

Érdekes volt látni Alinát felnőtté válni, szinte egyik percről a másikra. Viszont aki figyelmesen olvassa a regényt rá fog jönni, hogy ez mégsem egészen így történt. Hiszen a történet elejétől a végéig ott van benne a félelem, a bizonytalanság.

Olyan titkokra is fény derül, ami megváltoztatják az életét. De vajon erős marad, vagy újra kislányként akar viselkedni? Mikor jön el az a bizonyos pont, az ember életébe, amikor azt mondhatjuk felnőttünk?

Rengeteg kérdés merül fel az emberben, amikor ezt a regényt olvassa. Akaratlanul is visszagondol a régi fiatalkori önmagára és az akkori barátokra. Vajon hol lehetnek? Mi történhetett velük az évek alatt. Szerencsések azok az emberek, akik ezekre a kérdésekre tudják a választ.

Szóval szívből tudom nektek ajánlani ezt a könyvet, sőt bátran adnám olyan tinédzserek vagy fiatal felnőttek kezébe is, akik azt hiszik, nincs remény, nincs barátság, mely egy életre szól. Mert igenis van ilyen, még ha kevés és ritka is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...