2024. március 31., vasárnap

Rebecca Reed: Neon Blue

Szeretném megköszönni Sky S.T. írónőnek, MKMT Mozgalomnak és Rebecca Reed írónőnek, hogy lehetőséget biztosított nekem arra, hogy elolvashassam a most megjelent regényét a Neon Bluet, a Neon sorozat újabb részét. Ez a rész humoros, érzéki és szenvedélyes is egyben. Garantáltan mosolyt csal az olvasók arcára.

Rebecca Reed:
Neon Blue
(Neon sorozat V.)

Tartalom:

Ez a regény kissé elrugaszkodott a valóságtól. Ha ilyen szemmel olvasod, garantáltan jól fogsz szórakozni.
Egy szórakozóhelyen összeszólalkozik két fiútársaság. Heves szóváltásukat tettlegesség követi, és mind a hatan egykettőre bilincsben találják magukat. A büntetésük közösségi munka, mégpedig együtt.

Vajon hogyan fog kijönni a szerény körülmények között élő három rosszfiú a másik három jómódú fiúval?

Hányszor próbálják meg „kinyírni” egymást a két hét alatt?

Mi történik, ha közben nem várt szerelmi szálak kezdenek el szövődni a két csapat tagjai között?

Figyelem! A könyvben szereplő párbeszédek stílusa és a szexuális tartalom miatt szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánlott olvasmány !

Véleményem:

- karakterek: 5/5
- leírás: 5/5
- olvashatóság: 5/5
- történet: 5/5
- humor: 5/5
- izgalom:5/5
- logikai szál: 5/5
- romantikus szál: 5/5
- erotika: 5/4

 Nagyon szeretem az írónő regényeit, mert mindben van érzelem, humor és szenvedély. Ez ebben a regényben sincs másképp, de ebben teljesedik ki legjobban a szenvedély és az erotika. A könyv a Neon sorozat része, amely az LMBTQ történeteit képviseli, de mindegyik különálló történet, bármelyik önmagában is olvasható.
Sokat mosolyogtam és nevettem rajta, méghozzá annyira, hogy már a könnyeim jöttek ki. Érdekes látni, hogy egy rosszul elsült verekedés és közmunkára ítélés mit hoz ki az emberekből. Sosem tudhatod, hogy hol találod meg a másik feled. Ez a regény erre a legjobb példa. A karakterek valóságosak és az olvasó bizonyos szinten tud velük azonosulni. Olyan mintha a szomszéd srácról vagy egy barátodról olvasnád ezt a történetet.
Az írónő megszokott stílusát adja itt is, hiszen a szenvedély és a humor mögött megbújnak a komolyabb témák is. Olyan témák, amelyekkel nem csak a fiúk küzdenek, hanem minden ember. Ilyen pl: a társadalmi különbségek és pénzügyi helyzet, a kisebbségi érzés, kapcsolati nehézségek. De emellett bemutatja azt is, hogy mennyire lehet ártalmas vagy éppen jótékony hatással az embere a segítségnyújtás. Megmutatja, hogy tartjuk figyelembe egymás igényeit. Gregory és Ashton története tele van meglepetésekkel. Kellemes kikapcsolódást nyújt a szürke hétköznapokra. A regény érdekessége, hogy most nem csak egy páros szerelmi életének lehetünk tanúi, hanem egyszerre háromnak is. Ez azért is érdekes, mert a dolgok alakulását viszont csak két szemszögből ismerjük meg. Igen itt felmerülhet az emberbe, hogy milyen érzései voltak a többi szereplőnek, de ezekre mindre választ kaphatunk akkor, ha figyelmesen elolvassuk őket. Mert a fiúk párbeszédéből minden kiderül. Victor volt az a szereplő az egész regényben, akit nem tudtam hová rakni, úgy éreztem, hogy még ő sem saját magát. De viszont a fiúktól megtanulhatott pár dolgot, még akkor is, ha nem szerette volna. Az álmok mindig akkor teljesednek be igazán, ha küzdünk értük. Az élet nem egy habos torta, mert mindenért meg kell küzdeni. Így van ez az életben is. Sokszor viszont az érzelmeink azok, amiket el akarunk nyomni, vagy nem tudunk velük azonosulni, hiszen nem készültünk fel rá. Ezzel a történettel ez tökéletesen be van mutatva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...