2024. március 27., szerda

Szabó Hetty: Te vagy a sorsom

Szeretném megköszönni Dvariecki Bálintnak, a Helma kiadónak és Szabó Hettynek, hogy bizalmat szavazott nekem, és lehetőséget biztosított arra, hogy elolvashattam legelső regényét, amely a Te vagy a sorsom címet viseli. Ez a regény egy fantasy elemeket tartalmazó romantikus kötet, amely rámutat arra, hogy a sorsod nem kerülheted el. Mindenképpen ugyanaz a vége, de te döntöd el, hogy milyen úton haladsz feléje.


Szabó Hetty
Te vagy a sorsom


Tartalom:

Mirella egy boszorkány, aki a hétköznapi emberek életét éli. Az ELTE-n vegyésznek tanul, mert a varázslótársadalom nem engedi, hogy a képességeinek megfelelő iskolába járjon. Barátnője beleszeret egy évfolyamtársába, ám önbizalomhiánya miatt nem meg lépni. Mirella szerelmi kötéssel, illetve bájitallal segíti a kapcsolatuk kibontakozását. A szükséges összetevőket Vendel üzletéből szerzi be, aki egy véletlennek tűnő eseménysorozat folytán egyedül tartózkodik a boltban. A kötés létrejön, amivel a fiú sorsát megbolygatja, így a varázslók vezetői büntetést szabnak ki rá. Vendel siet a segítségére, miután igyekszik az ágyába tudni az igencsak fiatal boszorkát. A húga jóslata szerint csak ő segíthet kideríteni, mi történt a múltjában, ezért Vendel megragadja az alkalmat, hogy újra és újra találkozzanak. Felismeri Mirella különleges képességét, de miután ezt elárulja a felsőbb kör tagjainak, hogy kimenekítse a lányt a megrovás alól, még nagyobb bajba sodorja.

Véleményem:

Olvastam már több olyan regényt is, amelynél nem tudtam eldönteni, hogy melyik kategóriába soroljam a romantikusba vagy a fantasybe. Itt is az volt a helyzet, mert bár sok fantasy elemet tartalmazott, mégis úgy éreztem, hogy inkább romantikus. A történet szépen bemutatja egy szerelem kibontakozását, amely elé nem is egy akadályt gördítenek a szereplők, hanem még mások is megpróbálják megakadályozni ezt. Olyan titkokra is fény derül, amire sokan nem is gondolunk.

Viszont a főszereplőnk Mirella nemcsak egy különleges világot ismer meg, amelyhez tartozni akar, hanem saját magát is.

Vendel volt az a szereplő, aki nem váltott ki belőlem negatív érzelmeket, de párszor meg tudtam volna rázni, hogy ébresztő. Hahó hová raktad a józan eszed? Hát, mondjuk nála sosem lehetett tudni. De tetszett, hogy segíteni próbál, mert a szíve viszont a helyén van.

Érezni a karaktereken, hogy mindenkit titok leng körül. Sosem lehet tudni kinek, mi lesz a jövője.

Viszont az is tetszett, hogy a történet Magyarországon játszódott magyar szereplőkkel.

De ha valaki figyelmesen olvassa ezt a regényt, mély mondanivalója is van, az pedig nem más, mint hogy fontosak vagyunk. Nem számít a származásunk, hogy milyen neműek vagyunk. Vagy az, hogy mi az erősségünk vagy a gyengeségünk. Az sorsunk előre meg van írva több lehetőséggel, de hogy melyik utat válaszuk, az csak rajtunk múlik. Sokszor érdemes kockáztatni, ahelyett hogy bármit is megbánnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pigniczki Ágnes: Csivi-Csirri mesék

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pigniczki Ágnesnek , hogy lehetőséget biztosítottak nekem, hogy elolvasha...