2023. július 18., kedd

Jud Meyrin: Itáliai rejtélyek (Itáliai rejtélyek I-III.)

Most Jud Meyrin: Itáliai rejtélyei (Itáliai rejtélyek I-III.) című regényéről hoztam el nektek a véleményemet. Ebben a kötetben pontosan három kisregény található meg. Mind kapcsolódik egymáshoz, és ezáltal részesei lehetünk, egy nem mindennapi család életének.

Jud Meyrin
Itáliai rejtélyek
(Itáliai rejtélyek I-III.)


Tartalom:

Lily Bolton nyomozó Londonban. A munkája az élete, és ez tökéletesen meg is felel neki. Igyekszik elfeledkezni félig olasz származásáról, ám váratlan meghívást kap Livignóba. Az anyja, akitől rég elhidegült, férjhez készül menni karácsonykor. Lily, bár megfogadta, hogy többet be sem teszi a lábát az országba, mégis elutazik az esküvőre. Úgy gondolja, azt a pár napot könnyedén átvészeli, de hiba csúszik a számításába. Ráadásul mindjárt kettő.

Raffaele, a szemtelenül szexi mostohabátyja.
És egy vérbe fagyott holttest a sípályán.

Lily Raffaele segítségével nyomozni kezd, de azzal nem számol, hogy a közös kalandjaik a halálos veszedelem mellett jóval ijesztőbb következménnyel is járnak – érzelmekkel, amik a szívét sodorják veszélybe.

Jud Meyrin az olasz Alpokba kalauzolja el az olvasókat három izgalmas, fordulatos, romantikával teli kisregényben, amelyekből megismerhetjük Lily és Raffaele történetét.

Véleményem:
- karakterek: 5/5 
- leírás: 5/5 
- olvashatóság:5/5 
- történet: 5/5 
- humor: 5/3

Jud Meyrin ebben a kötetben három kisregénynek is helyet biztosított, amelyeket a követői és a rajongói már olvashattak. Én eddig csak az első két részt olvastam, amely ebben a regényben megtalálható, mégis más volt papír formátumban is a kezembe tartani és olvasni. Hiszen itt folyamatosan bele tudtam veszni a történetekbe. Tetszett az, hogy nem derül ki, hogy ki is a gyilkos az elején. Szépen felépített történeteket kapunk, és megismerhetjük Lily Bolton és Raffaele családját és barátait. A komolyságnak az élét elveszi a humor. A regénybe a két mostohatestvér közti fellángoló szenvedélynek és félelemnek is tanúja lehet az olvasó. De a legizgalmasabbak a részek, amikor együtt nyomoznak. Szegény Matteonak sok fejtörést okozva. A karaktereket az olvasók közel tudják érezni magukhoz, mint egy jó barátot. A történet könnyen olvasható és szórakoztató. Szépen fel van építve a szál. A végén olyan dolgokra is fény derül, amire nem is gondolt az ember. Fordulatokban bővelkedik. A humor és beszólások nagyon tetszettek, voltak pillanatok, amikor mosolyt csaltak az arcomra. Lily és Rafe nyomozói párosa zseniális, bár sokszor egymásnak okoznak fejfájást. Bár Raffaele nem nyomozó, mégsem hagyja magára a mostohahúgát. De éppen ezért keverednek nem kívánt szituációba.
Ha az összegzést nézzük, bőven hagy az írónő nyitott kérdéseket, amelyek megoldásra várnak. Sőt olyanokat zár le, amit az olvasó azt hiszi, hogy már rég lezárta. A tájleírás annyira valóságos, mintha az olvasó is ott járna azokon a festői utcákon. Azokat a hegyeket látná, amiket a szereplők látnak. Ami a legjobban tetszik, hogy az írónő, a két főszereplő családját is bemutatja, a múltjukkal együtt. Sok titokra még nem derült fény. Ilyen a Raffaele, Lily és Matteo története és titka is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...