2023. szeptember 29., péntek

Cserni András 5 Tény, amiért érdemes olvasni tőlem

A 5 tény, hogy miért olvass tőlem? című cikksorozat első részét hoztam el most nektek. Ennek a cikksorozatnak az lesz a lényege, hogy a szerzők/írók/költők 5 pontban írják le az olvasóknak, hogy miért is érdemes olvasni tőlük. Ezt azért találtam ki, mert egy kis önképet alkothat magáról az író, hiszen nem csak írói, olvasói szemmel is meg kell vizsgálnia a művét. Mi az, amit érdemes kiemelni, ami miatt más, mi az, ami miatt én is szívesen olvasnám a regény. De nem is húzom tovább a szót. Mai írónk nem más, mint: Cserni András, akinek a Smaragd kiadó gondozásából jelent meg Sötét sorsok fantasy sorozat első része A farkasfalka.


5 tény, amiért érdemes olvasni tőlem:

1. Megismerheted a magyar folklórt és az ősmagyar hitvilágot egy szórakoztató történet keretében. Ha érdekel a mítoszok világa, s már mindent tudsz a híresebb górög, egyiptomi, skandináv mitológiáról, kalandozz el Mistariába és ismerd meg őseink mondáit, mitikus lényeit!

2. A szereplőkkel együtt gondolkozhatsz el mély filozófiai kérdéseken. Roland, Kristóf, Acsar és a többiek párbeszédei és belső monológjai töprengésre hívnak többek közt arról, hogy létezik-e felsőbb hatalom, lehet-e jogos a bosszú, van-e súlyosabb bűn a gyilkosságnál, a túlélés-e az elsődleges, vagy akad, ami fontosabb.

3. Egy igényes stílusban írt szórakoztató irodalmi művel ismerkedhetsz meg. Ahogy azt Valentini Zsuzsa írónő is kiemelte a Sötét sorsok 1.: A farkasfalkáról megfogalmazott recenziójában, a regény nyelvezete a szépirodalomét súrolja, mely azonban nem megy a fantasy stílusjegyeinek, s az izgalmas történetnek rovására.

4. Találkozhatsz az általam alkotott mist nyelvvel. Mistariát én találtam ki, egy világ pedig saját nyelvet igényel - ez lett a mist, mely aprólékos gonddal kidolgozott, beszélhető nyelv, amit a vállalkozó szelleműek bátran megtanulhatnak.

5. Bepillantást nyerhetsz a farkasok életébe. Ahogy arra a cím is utal, a toportyánok fontos szerepet játszanak a történetben. Ismerd meg törvényeiket, életüket, erkölcseiket; lásd őket úgy, ahogy még talán soha.

Cserni András hivatalos oldala

Smaragd Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...