2023. szeptember 30., szombat

Sky S. T. : A férjem egy jó pasi (Jó pasi II.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek a lehetőséget, hogy újra elmerülhettem a világába, ezúttal A férjem egy jó pasi (Jó pasi II.) regényével. Sokat nevettem rajta. Jó volt újra találkozni a régi szereplőkkel, és megismerni az újakat, de ez a rész egész más, mint a Szomszédom egy jó pasi. Vagyis nekem jobban tetszett, mert tele volt érzelmekkel.

Sky S. T.
A férjem egy jó pasi
(Jó pasi II.)


Tartalom:

A Jó pasi sorozat második részében folytatódik Andrews és Nora mozgalmas élete, immár együtt. Andrews családja próbálja megkeseríteni a mindennapjaikat, nem riadva vissza semmitől. Nem számolnak azonban Nora elszántságával és Andrews új barátjával, az orosz vállalkozó mogullal, Dimitrijjel. Mire minden kocka a helyére kerül, megérkezik Borsóka, Nora és Andrews első gyermeke is.

Véleményem:

Eddig az írónő összes megjelent könyve közül ez lett a kedvencem. Lehet, azért mert most a lelkemnek ez a kissé humoros és romantikus regény kellett, amely tele van hullámvölgyekkel. Mert azt tudjuk, hogy az élet nem csak móka és kacagás. Ez ebben a regényben be is bizonyosodik.

Jó volt újra találkozni azokkal a kedves és régi szereplőkkel, akit a Szomszédom egy jó pasiban megismertünk, és akik a szívünkhöz nőttek.

Az írónőnek hála, a repüléssel kapcsolatban újabb érdekes ismeretekkel lehet gazdagabb az olvasó.
A regényt egy nap alatt ki lehet olvasni, mert annyira magába szippant. Az a humor és romantika, ami a lapokat körbeveszi, ritka.

De ne csak a szépről és jóról beszéljünk. Mert ebbe a regénybe a gyász is felüti a fejét.

Nem tudom, hogy némelyik ember honnan veszi az erejét a legnehezebb időkben, de Nora előtt le a kalappal. Mert én nem tudtam volna ennyire támasza lenni senkinek, abba a nehéz helyzetben, mint ő. A gyász egy folyamat, és ezt be is mutatja. Tetszett, hogy a férfiak is kimutatják az érzelmeiket, nem csak a nők.

Ez a regény megint bemutatta, hogy mennyit ér a szeretet ereje, mennyire fontos az összetartás és a család.

Ennek a résznek a humoros és romantikus vonala mellett tanító jellege van. Hiszen nagyon komoly témát boncolgat itt az írónő. A családon belüli bántalmazás (zsarolás) is felüti a fejét. Mert nemcsak szavakkal, vagy tettlegesen lehet bántalmazni egy embert.

De a könyvnek tanító jellege is van. Megtanít elengedni és befogadni.

Van a könyvben egy gondolat Norától, miszerint időnként „maffia harc” zajlik bennünk. Ezen időszakban vannak, akik kilépnek az életünkből, de van, hogy jönnek újak, akik velünk maradnak örökre.
Sohasem tudhatod ki az a barát, aki megy, vagy ki jön, vagy éppen marad meg örökké.

A bizalom egy törékeny dolog.

Ami még szerintem feldobta a regényt, az a gyerekszáj volt. Imádtam a kis Helgát, főleg mikor az öccsét mindenáron el akarta cserélni egy kislányra. Hogy a gyerekek mennyire találékonyak. És az az őszinteség velük marad még jó ideig.

Borsóka meg már az anyja hasába megmutatta a személyiségét. Nem hiába apja lánya :D

Már most kíváncsian várom a folytatást, hogy mennyire készül ki Andrews Borsóka (Bora) miatt.

Sky S. T. Hivatalos oldala
Helma Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...