2024. február 7., szerda

Rebecca Reed: Kéretlen kerítők

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek és az MKMT Mozgalomnak, Rebecca Reed írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a Kéretlen kerítők című, humoros romantikus regényét. Azt mondják, hogy a barátok akkor barátok igazán, ha a te érdekedben áskálódnak a hátad mögött. Hát nem tudom, hogy ez a való életben mennyire igaz és mennyire van ez pozitív hatással az emberre, de egy biztos, ezen a regényen sokat dobott. A humor fontos szerepet játszik benne, jókat lehet rajta mosolyogni és nevetni. És erre az embernek nagy szüksége van, főleg akkor, ha egy nehéz időszakon van túl.

Rebecca Reed:
Kéretlen kísérők


Tartalom:

Alisha négy kollégájával lakik egy fedél alatt, akik a legkevésbé sem hétköznapi alakok.
A céghez, ahol dolgoznak, új főnök érkezik, akiről kiderül, hogy Alisha számára nem ismeretlen, és nem is közömbös férfi.
Egymáshoz való közeledésük útját kínos események kövezik, amelyeknek nem csak Alisha, de a jóképű főnök is részesévé válik.

Véleményem:
- karakterek: 5/5
- leírás: 5/4
- olvashatóság: 5/5
- humor: 5/5

 Mindenki azt mondja, hogy a nevetés gyógyír minden bajra, de legjobban a lelket gyógyírja. Egy szívből jövő nevetés ezer szem gyógyszerrel is felér. És ebben nagy igazság van. Hiszen a léleknek és a testnek is egyaránt kell a pihenés és a kikapcsolódás. És aki olvas, mindkettőt teszi, de aki Rebecca Reed humoros bohókás történetibe veszik el, annak a legjobb. A kéretlen kerítők egy olyan regény, amely bőven bővelkedik humorral. De ennél sokkal fontosabb mondanivalója is van, pl. : a barátság ereje, és hogy a családot nem a vér teszi. Egy család lehet akár általad választott személyek elegye is. Alisha rá a legjobb példa. Lehet, hogy a barátai a legfurább és legkülönfélébb emberek, mégis hűek.
Ez a regény méltón tükrözi az írónő könnyed és humoros stílusát. Aki olvasott már tőle, az tudja, hogy mire számíthat. A szereplők olyanok, mintha az olvasó barátai is lennének egy kicsit. Azonosulni lehet velük. És ha egyszer elkezdesz ismerkedni velük, már csak azt veszed észre, hogy vége. Mert annyira magába szippantott az a világ. Olvasás után sokáig úgy éreztem, hogy ennek itt még nem lehet vége. Nemcsak azért, mert megkedveltem a szereplőket, hanem azért is, mert nekem olyan, mintha nem lenne lezárva. A szereplők egyszerűen nem engednek el, mint olvasót. Annyira kíváncsivá teszi azt a személyt, aki a történetbe elveszik, hogy hogyan alakult tovább a szereplők sorsa. Vajon milyen akadályokba ütköztek? Mennyire lett könnyű túllépniük egy-egy élet adta akadályon? Van számukra boldogan élnek még meg nem haltak rész? Rengeteg a kérdés. Viszont a legfontosabbra megkapjuk, mit is jelent a barátság. Mennyit kell harcolni önmagaddal, hogy megértsd a boldogság neked is kijár.
Alisha és Fabian kapcsolata humorosan kezdődött, mégis rengeteg nehézséget görgettek a saját útjukra. Ebből is az a tanulság, hogy amit már egyszer hátrahagytál, az a múlt, békén kell hagyni, de ami előtted van a jövő, amiért megéri harcolni. Lásd Alisha és Fabian szerelmes, humoros történetét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...