2023. október 25., szerda

Noah Noé Noir: Kiyoshi és Chloé

Szeretném megköszönni az MKMT Mozgalom alapítóinak és Noah Noé Noir írónak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, hogy elolvashassam az író első megjelent könyvét, amely ez fantasy sorozat legelső része. Ez nem más, mint Kiyoshi és Chloé története. Érdekes volt látni azt, hogy fiatal szerző ennyire otthon érzi magát egy más ország rendszerében. Látni, hogy írás közben nagyon sok dolognak utána nézett.

Noah Noé Noir:
Kiyoshi és Chloé


Tartalom:

Kiyoshi ​átlagos, börtönszerű iskolai élete egy csapásra megváltozik, mikor magához fogadja az útszélén talált macskát, akiről reggelre kiderül, hogy valójában egy vele egykorú lány. Ő Chloé, aki azon kívül, hogy képes macskává átalakulni, az a különlegessége, hogy egy másik világból jött, miután idáig üldözte nagybátyja egyik csatlósa. A lány félti a világát, így minél hamarabb vissza akar menni, ami sikerül is neki, azonban akaratlanul a kamaszfiút is magával rántja. Képtelenek együttműködni, hogy a srác hazajusson. Azonban ez a cél hamar tovább nehezedik, miután kiderül, hogy a lány nagybátyja sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint azt ő elképzelte, ráadásul sikerült Chloé ellen hangolnia a lány öccsét. Chloé kilátástalánságtól vezérelve utolsó reményként körüljárja a különleges világ négy országát, Tavasz, Nyár, Ősz és Tél földjét, hogy segítséget kérjen azoktól a vezetőktől, akiket korábban nem is ismert, hogy felvehesse a harcot legnagyobb ellenségével, a nagybátyjával, és kiszabadítsa a karmai közül szeretett öccsét. Mindezt a magával hozott Kiyoshi segítségével.

Véleményem:

Nagyon szeretem a fantasy regényeket, mert azok elvisznek minket egy másik világban. Ebben a regényben nem csak egy másik világot mutat be az író, hanem egy másik országot is, szokásaikkal és életstílusukkal együtt. Látni, hogy sok mindennek utána járt.

A főszereplő fiú egy kamasz, aki küzd a világgal, önmagával és a felnőtté válás nehézségeivel. Betekintést enged a saját világába és gondolataiba.

Másik főszereplőnk Chloé, egy más világból jött Istennő gyermeke, aki elmenekült hazájából édesanyja halála után.

Hála nagybátyjának, aki az életére tört, és saját öccsét ellene fordította, Chloé átlépett egy ismeretlen világba. A főhősünk Kiyoshi menti meg őt, és később a segítségére lesz.

Egymástól nagyon sok mindent megtanulnak észrevétlenül is.

Chloé még a másik világban sincs biztonságban, veszély fenyegeti őt itt is, ezért Kiyoshi megpróbál neki segíteni, hogy egy nap biztonságba haza tudja juttatni a lányt, a Tavasz birodalmába. Vajon sikerülni fog ez nekik?

Meddig lehet titokban tartani a titkot? Vajon milyen nehézségekkel kell megküzdeniük?
Sikerül a veszélyt a lánynak elkerülnie, vagy mindig megtalálja azt? Sikerül Kiyoshinak hazajuttatni a lányt? Vajon vele mehet, és megismerheti az ő világát?

Számtalan kérdés vetődik fel az olvasóban olvasás közben. Annyira jó látni, hogy nem csak írnak a mai fiatal írók, hanem sok mindennek utána néznek, hogy hitelesen át tudják adni a tudást az olvasónak. Minden bekezdés és minden fejezet tartogat számunkra érdekességet, meglepetést és fordulatot.

Nagyon be tudott magába szippantani ez a könyv. Érdekes volt megismerni a főszereplőket. Alig várom a folytatást, hogy megtudjam, milyen kalandokba keverednek újra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...