2023. november 11., szombat

Alyona Crower 5 tény amiért érdemes olvasni tőlem

A 5 tény, hogy miért olvass tőlem? című cikksorozat első részét hoztam el most nektek. Ennek a cikksorozatnak az lesz a lényege, hogy a szerzők/írók/költők 5 pontban írják le az olvasóknak, hogy miért is érdemes olvasni tőlük. Ezt azért találtam ki, mert egy kis önképet alkothat magáról az író, hiszen nem csak írói, olvasói szemmel is meg kell vizsgálnia a művét. Mi az, amit érdemes kiemelni, ami miatt más, mi az, ami miatt én is szívesen olvasnám a regény. De nem is húzom tovább a szót. Mai írónk nem más, mint: Alyona Crower, akinek több fantasy regénye is megjelent nyomtatásban és e-könyvként is A legutolsó regénye a Árnyék és csillagok nemrég látta meg a napvilágot.

 Tipp 5 tény amiért érdemes elolvasni a regényeim:

1. Ha szereted Naomi Novik, Katherine Arden vagy Leigh Bardugo történeteit, garantáltan szeretni fogod az Árnyak és csillagokat. Minden adott benne, hogy felejthetetlen kikapcsolódást nyújtson: sorsfordító hazugságok, szívet tépő veszteségek, örökre szóló barátságok és szerelmek születésének lehetnek szemtanúi az olvasók.

2. Az Árnyak és csillagok című fantasy elkalauzolja az olvasót a (kitalált) középkori szláv világba, megelevenednek a szláv folklór félelmetes lényei: a rettegett Baba Jaga, a varázslatos énekéről elhíresült, emberevő ruszalka, az erdőlakó lesijek, a kegyetlen istenek: Szugyenyica és Csernobog.

3. Az Árnyak és csillagok két külön uradalomban, és két külön földrészen, a rovenskai cárságban és az uswariai királyságban játszódik. Az uswariai nagyban eltér a rideg, középkori cárságtól: lakói sokkal felszabadultabban élik mindennapjaikat, mulatoznak, az életet könnyedén veszik, gyakoriak az énekszótól hangos terek, a jégharmatmámoros fiatalok, akik az italnak köszönhetően kimondják azt, amit amúgy nem mernének. (Igen, a főszereplő is benyakal ebből az italból, és képtelen kordában tartani az érzéseit. :D )

4. Az Árnyak és csillagoknak vannak előzménynovellái, amik a férfi főszereplő, Darien történet előtti életét mesélik el. Ezek a novellák hamarosan olvashatóak lesznek e-könyv formában. Érdemes figyelni az írói oldalamat. 

5. Az Árnyak és csillagokban több szálon, több szereplő szemszögén keresztül ismerhetjük meg a fokozódó feszültség a két uradalom között, a testvérpár lelkében dúló vihart, a szerelem kibontakozását, a veszteségek fájdalmát. Az egész történet mozgalmas, eseménydús, néhol meglepő vagy épp szívet facsaró.


Alyona Crower hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...