2023. november 16., csütörtök

Előolvasás: P. R. Reena: Visszakapni Viktóriát

Szeretném megköszönni a lehetőséget P. R. Reena írónőnek, hogy megjelenés előtt olvashattam, a hamarosan megjelenő Visszakapni Viktóriát című regényét, amely a Megmenteni Viktóriát folytatása. Ez a rész sokkal izgalmasabb, akciódúsabb és több titkot is rejt magában.
Megjelenés: 2023.00.00.

P. R. Reena:
Visszakapni Viktóriát

Tartalom:

Ismered az érzést amikor a boldogság már csupán karnyújtásnyira van? Amikor azt érzed, hogy túl szép, hogy igaz legyen? Amikor, azt hiszed leszámoltál a múlt démonaival és most jön a boldogan élünk…?

Na, ilyenkor jön a valóság és olyan erővel söpör végig az életeden felborítva mindent, hogy te azt sem tudod hova kapd a fejed.

Főhőseink is azt hitték most már minden gonosszal leszámoltak, ami a boldogságukat fenyegette, de tényleg így van?

Sajnos a boldogan élünkre, még várniuk kell. A sors újabb akadályokat, gördít a szerelmesek elé. De nem csak a fejüket akaró ellenféllel kell megküzdeniük, hanem olyan titkok is a felszínre kerülnek, melyek mindent megváltoztathatnak. Emberek akik eddig a múlt homályába megbúlyva várták az alkalmat, hogy kilépjenek a fényre.

Vajon elég erősek és elszántak hőseink és végül leküzdik mindazt mai elütök áll?

Vélemény:
5/4,5

P. R. Reena írónő Visszakapni Viktóriát című hamarosan érkező részének olvasása után, úgy éreztem, hogy itt szabadabban írt az írónő. Mintha rátalált volna arra a stílusra, ami őt jellemzi. Ez a rész nekem sokkal jobban is tetszett. Bár nem volt hosszú, mégis volt benne minden, ami egy jó könyv alapját képezi: akció, izgalom, titok, romantika.
Bár azt mondják egy regény attól jó, ha van olvasója, aki élvezi. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy akkor jó a mű, ha az író beleteszi a szívét és a lelkét, ezáltal lehet látni a fejlődését. És ez ennél a regénynél szerencsére megvan.
Bár még voltak számomra benne hiányosságok, de ezek elenyészőek. Hiszen nem mindenki szereti a túlságosan túlírt regényeket, ahogy én sem. Bár a birtokleírása nagyon tetszett, de kicsit hiányoltam a tájleírást, mert a Visszakapni Viktóriát már nem Magyarországon játszódik, hanem a gyönyörű Olaszországban.
De ami nagyon tetszik, és tényleg értékelek, az a regény eleje, hiszen minden ott kezdődik el, ahol a Megmenteni Viktóriát befejeződött.

Sok meglepetést és izgalmat tartogat az írónő az olvasó számára. Az első ilyen, hogy most Viktória mellett nem Viktor fog megszólalni, hanem egy idegen férfi Fabio.
De ki is Fabio valójában? Hogyan kerül a történetben? Mi köze van neki Viktóriához, az majd kiderül.
Számomra a régi szereplők mellett új kedvencek is lettek. Ilyen volt: Fabio és Lorenzo is.
Tetszett az, hogy az olasz szavakat az írónő magyarra is lefordította, persze nem csak azért, mert így az olvasó megérti, hanem mert tanulhat is. Hiszen, ha akaratlanul is, de megragadnak bennünk az idegen szavak.
Amit még fontosnak tartok kiemelni az az, hogy nincs üres járat, felesleges körítés így a történet csak úgy olvastatja magát, és pörögnek az események.
Bár még van hová fejlődnie az írónőnek, érzem és hiszem, hogy jó úton halad.
Ami nekem még hiányzott belőle, és szerintem csak még izgalmassá tenné a történetet az 1-1 plusz fejezet Marco és Viktor szemszögéből.
De, hogy hová és miért, nem árulom el, hiszen véleményem szerint lenne, aki egyetért velem és lenne olyan is, aki nem. Ezért nem is szeretnék senkit befolyásolni.
A Visszakapni Viktóriát, egy rövid, de annál ütősebb regény. Örülök neki, hogy az írónő megtisztelt azzal, hogy előolvasója lehettem, és ezzel is részesével váltam valami különlegesnek. Megismerhettem azt a családi összefogást, azt a lojalitást az írónő szemén keresztül, amely annyira jellemző az olaszországi emberekre. Sőt megmutatja az is, hogy nem minden a bosszú, nem minden az erőszak. És erre a regényre nagyon is illik rá az a közmondás, hogy A vér nem válik vízzé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...