2023. november 26., vasárnap

Arany Mária: 5 Tény amiért érdemes olvasni tőlem

 A 5 tény, hogy miért olvass tőlem? című cikksorozat újabb részét hoztam el most nektek. Ennek a cikksorozatnak az lesz a lényege, hogy a szerzők/írók/költők 5 pontban írják le az olvasóknak, hogy miért is érdemes olvasni tőlük. Ezt azért találtam ki, mert egy kis önképet alkothat magáról az író, hiszen nem csak írói, olvasói szemmel is meg kell vizsgálnia a művét. Mi az, amit érdemes kiemelni, ami miatt más, mi az, ami miatt én is szívesen olvasnám a regény. De nem is húzom tovább a szót. Mai írónk nem más, mint: Arany Mária, akinek már jelent meg családregénye, novellás és verseskötete,  és hamarosan.  egy ifjúsági regénye is megjelenik.



5 Tény, amiért érdemes olvasni tőlem:

1. Arany Mária írói néven írt, A nagy találkozás c. novellám Anna és Zoltán találkozását mutatja be kissé szokatlan módon, amikor mindketten a családjukkal mentek nyaralni. A történetbe izgalom is vegyült, amit Anna férje tetézett meg Rómában. Végül minden jóra fordult, a történetnek pozitív végkifejlete lett.

2. Arany Mária írói néven írt, Az élet útja c. családregényem már a novellánál nagyobb terjedelmű, sokkal hosszabb történet. Bemutatja, hogyan telepedett le Iza és Ferdinánd Párizsban, hogyan talált rá a szerelem végül Izára Lucas személyében, miközben gyereke született Ferdinándtól. A könyvben csoda szép tájakat ismerhetünk meg, Párizs környékén pl. Fontainbleau, La Roche-Guyn, Mantes-la-Joli, Versailles, majd Hamburgban találkozik legkedvesebb barátnőjével, Hedviggel. A könyv végén Iza reményekkel telve indul egy új útra, a jövője felé, ahol végre megtalálja a boldogságot.

3.Arany Mária írói néven írt, A Gondolatok a fényben c. vers- és novella gyűjteményben 2021-22-es években összegyűjtött írásaimat olvashatjátok csoportok szerint:

- természetről, évszakokról, költészetről szóló versek

- tájversek

- verses mesék

- szabadidős versek

- novellák, történetek

4.Marie Deer írói néven írt, A három kalandvágyó kutató c. ifjúsági kalandregény sorozat 1. kötete most szeptemberben fog megjelenni, melynek címe A rejtélyes Írás.

A főszereplők 12 éves gyerekek, akik egy főangyal segítségével elindulnak Egyiptomba, Karnakba, hogy megtalálják az Írást, ami majd megmenti az angyalokat a sötét erőktől. Tudósokkal, istenekkel találkoznak, megismerhetjük az akkor élt istenek, emberek életét, életkörülményeit, beléphetünk az ókori épületek belsejébe, ahol titokzatos események játszódnak. Végül a kutatók a tudósok által összerakott szerkezet segítségével visszatérnek az otthonukba.

5. Én úgy gondolom, mindegyik könyvem nagyon jól olvasható – ezt az olvasói vélemények alapján is tudom mondani –. Mind a felnőtteknek szóló könyveim, mind pedig az ifjúsági kalandregény izgalmakkal teli, fordulatokban gazdag, részletesen, színesen megírt könyvek, amelyek megírása elég nagy kutató munkát igényelt – főképp a családregény és a kalandregény –, ezért véleményem szerint egy kellemes, izgalmas kikapcsolódást nyújthatnak mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...