2023. november 28., kedd

Előolvasás: Sky S. T. : Vigyázat! Nyaralok! (Vigyázat! II)

Szeretném megköszönni S. T. Sky írónőnek, hogy lehetőséget és bizalmat szavazott nekem újra, és még megjelenés előtt elolvashattam a Vigyázat! Nyaralok! (Vigyázat! II.) sorozatának második részét, amely még humorosabb, mint az első. Ditte ismét kitesz önmagáért, de ezúttal Adam és a családja is a társai lesznek. Hát, ha ők egy helyre kerülnek, az biztos, hogy kő kövön nem marad.

Sky S. T.
Vigyázat! Nyaralok!
(Vigyázat II.)

Tartalom:

Ditte egy két hétre szóló meghívást kapott ajándékba Adamtől. Már az indulás sem volt zökkenőmentes, hát még az érkezés! De Adam családja sem hétköznapi, egy híres cirkuszi dinasztia leszármazottjai, ami nem kevés mulatságos percet okoz Dittének, Adamnek és az olvasóknak egyaránt. Ráadásul ez a család meg van róla győződve, hogy Dittét az Isten is Adamnek teremtette – hiszen erre utal minden jel.

Véleményem:

Szeretem az írónő könyveit, mert mindig olyankor találnak meg, amikor a legnagyobb szükségem van rá. És én személy szerint nagyon is megkedveltem Dittét, aki egy bolondos, de jószívű írónő. De emellett ön és közveszélyes is, és ez teszi őt csak egyedülivé. Sokan nevettem a Vigyázat! Nyaralok! című könyvön. Adam itt megmutatja az igazi oldalát. Hát nem tudom, hogy tud sikeres krimiíró lenni ilyen család mellett. De még őt se mondhatom épeszűnek, ahogy a családja egyik tagját sem.

Sokan gondolhatják róla az első rész után, hogy ő egy komoly ember. Khm még milyen komoly, ha alszik. Annyira tetszett, hogy az írónő ezt a részt állatokkal is feldobta. Hát azokat egyszerűen imádtam. A nyúllelkű oroszlán, a zenemániás medve, a mindig szökni készülő kicsi majom.

De a lényeg Ditte ebbe a részbe sem hazudtolja meg önmagát. Sőt Adam unokatesójába még társra is talál.

De minden humor mögött ott a mondanivaló. Ez a könyv pl. azt sugallja, hogy nem szabad komolyan venni az életet. Persze, vannak olyan szituációk, amelyeknek nincs humoros oldala. De minden rosszban van valami jó, és minden jóban van valami rossz. Aki figyelmesen olvas, az megtudhatja a történetből, hogy mennyire fontos a családon belüli őszinteség és összefogás. Hogy mennyire fontos a másik mellett állni. Milyen az, amikor megtalálja valaki a szerelmet. De a legfontosabb mondanivalója számomra az volt, hogy mindig van remény, ezt nem szabad sosem feladni.

De nem is szeretnék most erről többet mondani, mert félek, hogy elspoilerezném az egészet. De higgyétek el, a nevetés és az olvasás terápia. És egy humoros könyv gyógyír a léleknek és az elmének is. Szóval bátran vegyétek kezetekbe Sky S. T. könyveit.





1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm, Moncsi! Imádom az ajánlóidat! És nem csak azt, amit az én könyveimről írsz.

    VálaszTörlés

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...