2023. november 29., szerda

Előolvasás Bella Black: Szerencsétlen szerelem (Balázs és Brigi I.)

Szeretném megköszönni Bella Black írónőnek a lehetőséget, hogy még megjelenés előtt elolvashattam legújabb regényét, a Szerencsétlen szerelem (Balázs és Brigi I.). Az írónő ezen regénye más, mint amit megszoktunk tőle, könnyed hangulatba bújtatott érzelmes regény, amely komoly témákat boncolgat, pl: önbizalomhiány, családon belüli bántalmazás, kényszerbetegség.

Bella Black:
Szerencsétlen szerelem
(Balázs és Brigi I.)

Tartalom:
Véleményem:
- karakterek:5/5
 - leírás: 5/5
 - olvashatóság: 5/5
 - izgalom: 5/3,5
- romantikus szál: 5/5

Bella Black írónő ismét egy új oldalát mutatja be az olvasóinak. Ez a regénye ismét, más lett, mint az eddigiek. Itt inkább az érzelmek és küzdelmek kapnak nagyobb hangsúlyt.

Balázs és Brigi kapcsolata tele van kihívásokkal, titkokkal és félelmekkel.

Megtudhatjuk a regényből, hogy milyen egy bántó kapcsolatból kilépni, és újraépíteni az életet úgy, hogy az önbizalom éppen a béka feneke alatt van valahol.

Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz, akkor ez nem a te regényed. Mert ez nem egy rózsaszín felhőbe csomagolt romantikus történet. Sokkal több annál, hiszen bemutatja milyen az, amikor családon belül verbálisan és nonverbálisan bántalmaznak.

Az írónő két családi életformát mutat be és hasonlít össze, mind gyermek és szülő közti kapcsolat terén, mind testvérek közti kapcsolat terén.

Ez a történet szempontjából azért is fontos, mert mind a két karakter megtudja azt, hogy nemcsak az természetes, amiben ők felnőttek, hanem az is lehet természetes, ami a másiké.

Itt nagyobb szerepet kap a barátság is. Sok olyanról olvashatunk, hogy a barátok, barátnők féltékenyek lesznek a kapcsolatokra. Na ezt is nagyon jól be tudja mutatni az írónő két oldalról is.

De nem szabad elfejteni azt, hogy az álmok valóra is válhatnak. Hiszen erről is szól ez a történet. Egy férfi álmáról, aki vágyik egy olyan nőre, aki nem anyagias és annak fogadja el őt, aki. Van lehetősége megtalálni? Ha igen, mellette tud maradni? Vagy az élet újabb akadályokat görget feléjük?

A Nő, aki éppen eleget szenvedett már, megtalálja a boldogságot? Az ő álmai is valóra válnak? Vagy az új karrierje mindent megváltoztat?

Ezekre a kérdésekre megkaphatjuk a választ a trilógia részeiből, hiszen egymásra vannak épülve.

Külön tetszett, hogy az írónő gyermekeket és gyerekszájat is tett be a regénybe. Ezzel is gazdagítva a repertoárt.

Viszont, ami nagyon meglepett, hogy kényszerbetegséget is rakott a történetbe. Szóval tényleg egy eléggé összetett művet olvashatunk most Bella Black írónőtől.

A regény könnyen olvasható és olvastassa magát. Bár érdemes figyelmesen olvasni, mert sok elrejtett dolgot tartalmaz, amely a későbbiekben még visszatérnek, és fontos szerepet töltenek majd be.
Brigi és Balázs történetének első részéből megismerhetjük a két főszereplő családját, félelmét, vágyát, álmát és karrierjét. A szemünk láttára alakulnak át a karakterek. A történet egyes részei lassan bontakoznak ki, de meg van magyarázva, miért.

A karakterekkel azonosulni tud az olvasó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...