2023. november 20., hétfő

Előolvasás: Farkas Anett: Lázadó Angyalok

Szeretném megköszönni Farkas Anett írónőnek a lehetőséget és a bizalmat, hogy elolvashattam a hamarosan megjelenő legújabb krimi regényét, amely a Lázadó Angyalok (Ádám és Lili II.) címet viseli. Ez a regény méltó folytatása lett a Kettős játszmának (Ádám és Lili I.)

Farkas Anett:
Lázadó Angyalok
( Ádám és Lili II.)




Tartalom:
Vélemény:
- karakterek:5/5 
- leírás: 5/5 
- olvashatóság: 5/5 
- történet: 5/5 
- humor: 5/5 
- izgalom: 5/5 
- logikai szál: 5/5 
- bűnügyi szál: 5/5

Farkas Anett regényei közül ez volt eddig a legnagyobb hatással rám, mert rengeteg érzelmet hozott ki belőlem. Nem csak azért mert, szeretem Anett szókimondó regényeit, amelyek kicsit sem leányregények, hanem kőkemény krimik. De véleményem szerint ez sikerült az írónőnek a legdurvábbra az eddigiek közül. Ha röviden kellene három szóban jellemeznem ezzel tudnám csak, hogy eddig ez volt a legdurvább, legbrutálisabb és legcsavarosabb története az írónőnek. Sosem lehetsz tisztában azzal ki kicsoda valójában. A legváratlanabb pillanatokban jönnek a csavarok/fordulatok. Sokszor fogja sokkolni az embereket. A kegyetlenség, amit a lapok maguk közé zárnak szívbemarkolóak. Ezért is van szükség a humorra, amely a lapok közt bújik meg. A szívem szakadt meg, mikor kiderültek a titkok, amelyre még álmomban sem gondoltam volna. Igaz az a mondás, hogy a tudás hatalom, de a tudatlanság áldás. Ebben a regényben meg is értjük, hogy miért. Itt ugyan a humor nem annyira intenzív, mint az első részben volt Ádám és Lili közt, de a kis közjátékaik megmaradtak, Itt úgy éreztem, hogy nem a jelen dominál, mint Anett eddigi regényeibe, hanem a múlt. A múlt, ami meghatározza az egész történet alakulását, ahogy eddig is, mégis más. Ebben a részben jobban megismerjük Olivert, Lili nagybátyát, és ez nagyon tetszett. A cselekmény maga, amelyről most Anett ír, brutális. Nehéz róla beszélni, mégis kell. A gyermek kísérletek, a pedofília, a családon belüli verbális és nonverbális bántalmazás napjaink problémája egyre inkább. De erről senki se beszél, mert ezeket a társadalom elítéli, és ezért sok ember segítséget sem kér. Pedig erről beszélni kell. Anett a könyvei által hívja fel az olvasók figyelmét erre. Sőt egy bizonyos tükröt is tart az olvasó elé, azzal, hogy a lehetséges következményekről is ír. Komolyan a Lázadó Angyalok egy eléggé összetett, lelkileg megviselő könyv lett. Anett tud bánni a szavakkal, és ezáltal hatást gyakorolni az olvasókra is. Az, ahogy bemutatta nekünk a Nagymamát, Olivert, Lilit, Ádámot, Katit és Adrit, mert ennek oka van. Nem hiába ők a központi szereplői ennek a regénynek. Hogy kik a Lázadó Angyalok és a regény miért ezt a címet kapta, azt akkor tudod meg, amikor elolvasod. Hiszen minden egybevág, mindennek oka van. Egy mondat sincs a regénybe, ami felesleges lenne. A titka az egésznek az, hogy figyelmesen kell olvasni. És amikor azt érzed, hogy végre megvan a megfejtés, ne bízd el magad. Ez az utazás felejthetetlen lesz és tanulságos. Sose bízz meg teljesen senkiben, mert nem tudhatod ki lesz az, aki ellened fog fordulni. Nem tudhatod ki kicsoda valójában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...