2024. január 30., kedd

Előolvasás: Sky S. T.: Állatságok és egyéb sületlenségek

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, hogy ismét megjelenés előtt elolvashattam a hamarosan megjelenő „verses” kötetét, amely az Állatságok és egyéb sületlenségek címet viseli.
Ez a kötet tele van humorral, és egy görbe tükröt tart az olvasó elé. Aki szereti Sky S. T. írásait vagy ismeri az írónő stílusát az nem fog csalódni most sem, mert itt is adja önmagát.

Sky S. T.
Állatságok és egyéb sületlenségek



Tartalom:

Agyament szórakozás? Önfeledt nevetés? Vicces társadalomkritika? Kemény bírálata a sznobizmusnak, az önkénynek, agressziónak?

Mindenkinek mást fog jelenti ez a könyv, ami, attól eltekintve, hogy többnyire versben íródott, mégis hamisítatlanul Sky. Ahol kell, ott szexi, ahol kell, ott csipkelődő, vagy mulatságos, de mindenképpen tele üzenettel. Viccesen, és halál komolyan.

A humor koronázatlan királynője egy újabb ékkövet rakott a koronájára ezzel a könyvvel.

Vélemény:

Sky újabb oldalát mutatja meg az olvasóknak. Ezúttal a költői vénájához nyúlt. Versei humorosak, komolyabbak vagy éppen görbe tükrök. Sok aranyos versike is található a kötetbe. De nem hazudtolja meg önmagát itt sem.

Sky öt részre osztotta a könyvet.

1. Állatságok

Ahol állatos versei találhatóak, ezen belül is találhatóak cukik, amelyeket gyermekeknek is megéri megtanítani, illetve vidám vagy humorosak. Amelyek rámutatnak az állatokon keresztül az emberi vágyakra, érzelmekre, cselekedetekre. Elgondolkoztatnak.

2. Sületlenségek

Itt mutatkozik meg igazán a humoros oldala. Sőt egy-egy verse görbe tükröt tart az olvasók elé, vagy éppen rátapint a lényegre benne.

3. A jövő generációjának védelmében, azaz erkölcstelen mondókák és gyerekversek új köntösben.

Ez az a rész, amely minden szülőnek el kellene olvasni, és kicsit elgondolkozni a dolgokon. Én, amikor olvastam a versikéket, fel sem tűntek azok a dolgok, amelyre felhívja az írónő a szülők figyelmét. De így a megjegyzéseit olvasva rá kellett jönnöm arra, hogy igaza van. Ezt a részt a kisgyermekes anyáknak kiemelném.

4. Nesze neked, Valentin nap!

Ezek a versek abszolút kedvencek. Bár romantikus léleknek vallom magam, mégis úgy érzem, ezek olyan rejtelmeket rejtenek magukba, amik kellenek. Itt persze most mindenki azt hiszi, hogy biztos érzelmes meg csöpögős. De te ott, igen te, aki ezt olvasod, biztos vagy benne? Ugye, hogy nem, ezért azt mondanám, hogy olvasd el. Hidd el, okoz neked még a romantika meglepetéseket, de milyeneket.

5. Mély irodalom Sky-módra

Ha jól emlékezem rá, itt mondtam az írónőnek azt, hogy ezek azok az írásai, amik taccsra vágják az ember. De viszont ezek jellemzik őt a legjobban. Főleg az írásait.

Eme kötetbe nem csak az olvasó elé tart görbe tükröt az írónő, hanem maga elé is. Hiszen látni a versein, hogy melyek azok, amelyek könnyen megszülettek a szíve mélyéről, és melyek azok, amelyekkel valamire rá akar mutatni a dolgokra. Nálunk a családban mindenki megtalálta a kedvencét. Még a kutyám is élvezettel hallgatta a kutyaverseket. Mert Sky az az írónő, aki mindenkinek kielégíti az ízlését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ella Steel: Sors-döntő (Sors I.)

Most egy olyan könyvről szeretném elmondani a véleményemet, amelyet többször olvastam már. Eddig 2x lett bővítve Ella Steel: Sors-Döntő (Sor...