2024. február 27., kedd

Előolvasás: Foglyul ejtett szívet (Fekete szív V.)

Szeretném megköszönni Lexie King írónőnek a töretlen bizalmat, és a lehetőséget arra, hogy elolvashassam a legújabb, hamarosan megjelenő regényét, a Foglyul ejtett szíveket (Fekete szív V.). Ez a könyv egy család, egy sorozat végét jelenti. Mikor megtudtam, nem akartam elhinni, hogy lezárul egy korszak. De Victor, Vasily, Kyra és Isabell története méltó befejezést nyújt ennek a kalandos utazásnak. És itt sok mindenki újból feltűnik.

Lexie King:
Foglyul ejtett szívekben
(Fekete szív V.)

Tartalom:

„Azt mondják, a könnyű élet nem szül erős embereket, csak gyáva férgeket…”

A világunk emberei hatalmasok, becstelenek és mocskosak. A gyenge nőkkel a pincéjükben játszanak, a férfiakkal az arénában. Esznek, isznak és jól szórakoznak, amíg mások elvéreznek.

Vasily Volkov a szívtelen játékos.

Victor Kiselyov a szívtelen vadász.

Mindketten megszállottak, és mindketten titkot őriznek.

És mi kik vagyunk?

Azok a nők, akiknek hatalom van a kezükben és nem félnek lepaktálni az ördöggel, mert mindnyájunk szívét foglyul ejtette a múlt, de még mindig itt vagyunk és harcolunk. A sötétség enyészik, a bennünk élő erő oxigénre szomjazik, mert lélegzik. Eljött az időnk, hogy visszavegyük a sorsunk felett az irányítást. Azonban a változás fájdalmas, és mi, emberek, félünk tőle. De békét akarunk, és igazságot. Szabadulást a láncok alól…

Vélemény:

Egy korszak záródik le ezzel a résszel, és ebbe a szívem megszakad, viszont itt szárnyalt igazán az írónő. Ez a története ismét más lett, mint az eddigi megjelent részek. Mondhatom azt, hogy különleges, mivel itt nem csak a megszokott két főszereplő életét ismerjük meg. Ebben a történetben négy főszereplőnk is lett. Amikor megtudtam, nagyon kíváncsi lettem, hogyan is fogja megírni, mennyire keveredik bele. De nagyon jó vette az akadályokat, és mind a négy szereplőnek a megálmodott hátteret írta meg.

Itt mutatkozik meg igazán, hogy milyen sötét is ez a világ. Mennyire más, mint amit az emberek hisznek róla. Látni azt, hogy végzett kutatómunkát. Itt a generációk közti különbség is megmutatkozik, sőt az is, hogy egy maffia családon belül hányféle kapcsolat létezik.

Ebben a világban tényleg semmi nem az, aminek látszik. Az előző részből megismert Kyra Lexington oldalát az ellen harcol, ami az Oroszországban lévő „családtagok” perféktálnak.

Vajon erre valamikor fény fog derülni? Az új Pakhannak sikerül mindent eltitkolni az elődje elől?

Minden ki fog derülni.

Viszont ebbe a részbe nagy szerepet fog játszani a rég elvesztett boldogság, a szerelem, harcok egymással és egymás ellen. Kiderül az is, hogy sokszor nem a vér szerinti család, az, amire szükségünk van.

Itt tényleg megismerjük Victor és Vasily sötét oldalát és barátságát. Megtudhatjuk azt is, hogyan nevelkedtek fel, ki kinek a példaképe. Milyen szövetség vagy titok köti őket össze.

Mennyire tud együtt dolgozni a szívtelen vadász és a szívtelen játékos.

Sőt itt a csajokat sem kímélte meg az írónő. Isabell és Kyra nem egy tündérmesét kapnak. Mindkettőjüknek igen nehéz keresztet kell cipelnie. Vajon melyik nő titka sötétebb?

Melyik a nagyobb játékos?

Mindez kiderül, amikor elkezded olvasni a regényt.

Tényleg minden tiszteletem és megbecsülésem Lexie King írónőért. Méltó befejezést tudott adni egy nem mindennapi sorozatnak. Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy nem csak egy családot, hanem egy új világot teremtett meg.

Minden egyes résznél azt látni, hogy egyre jobban élvezi. Szárnyalj sötét lelkű madár még nagyon sokáig. Hisz megtaláltad azt a világot, amiben otthon érzed magad.

Köszönöm, hogy ismét veled utazhattam, és veled együtt búcsúzhattam el tőlük. Méltóképpen zártad le a sorozatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...